Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 26. 09:33, szerda | Helyi
Forrás: LVP/MTI

Szentendréről jelentkezik csütörtökön az árvízvédelmi rádió

Szentendréről jelentkezik csütörtökön az árvízvédelmi rádió

Kéthetes roadshow-ra indult a dunai árvíz levonultával hétfőn az Árvízvédelmi Rádió, mely csütörtökön Szentendréről sugározza műsorait.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az MTVA együttműködésével június 9-én országosan elérhető frekvenciákon kezdte meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetített a dunai árvízi védekezésről.

A hétfőn induló mozgó közvetítés először a Duna mentén számol be az árvíz utáni helyreállítási munkálatokról, majd a Tiszán felfelé haladva a folyó menti védekezés, folyószabályozás, erőművek és a folyamhajózás témaköreit járja körül.

A két nagy folyó után állóvízre "evez" az Árvíz FM: a Velencei-tó és a Balaton mentén a vízgazdálkodás, víztározás, a vízszint aktuális témaköreivel foglalkozik. Ebben nem csak meghívott vendégek, hanem telefonon megkérdezett szakértők is segítségükre lesznek.

A vízzel kapcsolatos komolyabb témák mellett helyet kapnak a vízparti turizmust, horgászatot és vízenergiát bemutató összeállítások is a műsorban.

Az utazó közvetítés hétfőn Győrből, majd kedden Komáromból sugárzott, szerdán Esztergomból, csütörtökön Szentendréről, pénteken Mohácsról, szombaton pedig Bajáról lesz közvetítés.

Vasárnaptól a Tiszán folytatódik a roadshow. Június 30-án Szegedről, július 1-jétől 4-ig pedig Szolnokról, Kisköréről, Tiszalökről és Tokajból jelentkeznek a műsor készítői.

Július 5-én Agárdra költözik a roadshow, amely július 6-án Siófokon folytatódik, majd július 7-én Keszthelyen zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: