Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 11. 10:36, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Szeptemberben már új utakon járunk Szentendre térségében

Szeptemberben már új utakon járunk Szentendre térségében

Országosan majd 600 kilométernyi mellékút újul meg a közeljövőben, a projekt pedig Szentendre térségét is érinti. Mintegy 1,2 milliárd forint jut a régió útjainak felújítására.

Összesen 87 milliárd forintnyi uniós forrásból valósul meg az az útfelújítási program, mely során Szentendre környékén is jelentős beruházások kezdődnek. Így megújulnak a Szentendre-Pomáz és a Szentendre-Visegrád összekötő utak. Emellett átépül az 1111-es és az 1112-es mellékutak kereszteződésében a pomázi körforgalom is. Minderre 1,2 milliárd forintot fordít az állam.

A Szentendre és Pomáz közti két és fél kilométeres út mintegy 389 millió forintból, a Szentendre és Visegrád közötti út három és fél kilométeres szakasza több mint 633 millió forintból újul meg, míg Pomázon közel 200 millió forintból épül egy teljesen új körforgalom, árulta el Pécsi Norbert.

A Magyar Közútkezelő Zrt. szóvivője hozzátette, a beruházások során nemcsak a legfelső útréteget újítják meg a szakemberek, hanem több helyen pályaszerkezeti cserére is sor kerül, hogy erős és jó minőségű alappal rendelkezzen az út. Több szakaszon, elsősorban Visegrád felé az útmentén vízelvezetési rendszert is kiépít majd a kivitelező.

A munkaterületeket már március közepén átadta volna a közútkezelő a kivitelezőknek, de mindezt a csapadékos időjárás hátráltatta. Pomáz felé már elkezdődtek a munkák, de mivel olyan mértékben ázott a talaj, ezért néhány napra fel kellett függeszteniük azt a szakembereknek.

A kivitelezési tervek szerint a pomázi és a visegrádi szakasz szeptemberre készül el, míg az új körforgalom október közepére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése