Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 23. 08:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szezonális járatot indít Budapest és Luxemburg között a Luxair

Szezonális járatot indít Budapest és Luxemburg között a Luxair

Augusztus 10-én közvetlen Budapest-Luxemburg járatot indít a nyári szezonban a Luxair légitársaság a Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtérről - közölte a Budapest Airport Zrt. az MTI-vel.

A Luxair járata heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik Luxemburgba.

Az északnyugat-európai ország fővárosa eddig is népszerű úticél volt, jellemzően az üzleti és családi okból utazók használták ki a meglévő légi összeköttetést.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az elmúlt években vezető helyet szerzett, mint a régió leggyorsabban fejlődő repülőtere. A repülőtér termináljai 2019-ben 49 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 16,2 millió utast szállítottak 49 ország 153 repülőterére.

Korábbi tájékoztatás szerint a repülőtér júniusi utasforgalma 94 százalékkal esett vissza az előző év azonos hónapjához képest, a májusi 22 ezer utas után 85 ezerre nőtt. Július közepén 16 légitársaság indított járatokat innen, a tavalyi 153-ból 92 úticél volt elérhető a budapesti repülőtérről. A várakozás szerint az utasszám júliusban eléri a napi 10 ezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.