Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Február 10. 07:56, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Szinte csere nélkül: kikaptak a felnőtt kosarasok – a lányok helytálltak

Szinte csere nélkül: kikaptak a felnőtt kosarasok – a lányok helytálltak

Szinte csere nélkül állt ki Monor ellen a hétvégén a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt csapata, ennek köszönhetően kikaptak a fiúk. Az utánpótlás lánycsapat szintén kevés cserével állt helyt Gödöllővel szemben.

Szentendrei KSE - Monori SE (Rozsa Dávid összefoglalója)

A szentendrei felnőtt csapat két súlyos vereség után, hazai pályán fogadta a Monor csapatát, az NB II hétvégi fordulóján. A hazai együttes nem számíthatott könnyű meccsre, hiszen sérüléseknek, betegségeknek és egyéb indokoknak köszönhetően mindössze hat játékossal tudtak kiállni.

Az első negyedben azonban nem látszott, hogy a szentendrei együttes ilyen hátrányban van, hiszen jól tudták tartani az iramot a játékosok, a 10 kosarassal érkező vendégekkel. Ennek eredményeképpen csupán 4 ponttal, 15-19-re voltak lemaradva a negyed végekor a hazaiak.

A második negyed közepén viszont látszott, hogy a hosszabb cserepad a vendégek nagy előnyére szolgál, hiszen a szentendrei csapat játékosai elkezdtek pontatlanul játszani. Így az ellenfél jobban el tudott lépni a félidőre, 11 pontos előnyt építve ki, 32-43-as állásnál.

A 3. negyedben se változott sokat a játék képe, hiszen a vendégek érezték, hogy a gyors, futós játékot nem fogja bírni a szentendrei alakulat ennyi játékossal. A hazaiak nagyon küzdöttek, de ennek ellenére a negyed végére továbbnövelte előnyét a Monor csapata, 46-58 volt ekkor az állás.

A negyedik negyedben megmutatták a hazaiak, hogy mekkora szívük van, és hatalmasat harcolva látótávolságon belül hozták az ellenfelet, akiknek többször is megremegett a keze a döntő pillanatokban, azonban a fáradtság meglátszott a szentendreiek dobásain is, így a végén 72-77-re győzött a vendég Monor csapata.
Ennek ellenére nagyon szimpatikus benyomást keltett az SZKSE csapata, mely saját szurkolóik előtt nem adta fel a meccset és hatalmasat küzdve nagyon élvezetes összecsapással ajándékozta meg rajongókat.

Szentendrei Kosárlabda SE lánycsapat

Szentendrei KSE - Gödöllői Sportklub (Vágvölgyi Fanni beszámolója)

Győzelemmel felérő vereség! Ezen a hétvégén a szentendrei lányok a gödöllőieket fogadták Leányfalun. A lányoknak ez volt a bajnokság visszavágó sorozatának 1. mérkőzése. A szeptemberben összeállt csapat rengeteget fejlődött egy fél év alatt, amelyet a mérkőzés végeredménye is tökéletesen tükröz. Az idén először induló szentendrei lány csapat megnehezítette a gödöllői csapat dolgát, amely minden évben a bajnokság első három hely valamelyikén végez. A két csapat első találkozásakor a különbség több mint 30 pont volt, a Gödöllő javára, viszont a hétvégén a hazaiak majdnem tízen belülre tudtak kerülni.

A szentendrei lányok a pályára lépés pillanatától kezdve összeszedett játékot mutatva, gyönyörű támadásokkal meg is szerezték a vezetést. Az első pillanattól kezdve, kemény támadásokkal és okos védekezéssel lepte meg az ellenfelét együttesünk. Ugyan a negyedet nem nyerték meg kosarasaink, de az eredmény szorosan alakult, 12-14.

A 2. negyedben kicsit alábbhagyott az 1. negyedben látott lendület, köszönhető a minimális cserelehetőségnek, és persze ennek az is oka lehet, hogy az ellenfél is túljutott meglepődöttségén. A hazai csapat dolgát megnehezítette az is, hogy a kispadon mindössze két játékos ült, míg a sokkal rutinosabb összeszokottabb csapat hat kispadossal érkezett. A 2. negyed kissé meglátszottak a tapasztalatbeli különbségek, a szentendreiek rutintalan hibákat ejtve 7-14-re elvesztették ezt a játékrészt.

A 2. félidőre a hazai csapat újult erővel lépett pályára miután a nagyszünetben kipihente magát. Az 1. negyedhez hasonlóan szép csapatjátékot láthattunk. A kosárlabdában a 3. negyed a legfontosabb játékrész tehát ezt figyelembe véve küzdöttek lányaink és egy közel egál eredménnyel zárták a 3. játékrészt. Az eredmény 8-11 lett.

A 4. negyedben a további küzdelem mellett a hazai lányokat bátorságra bíztatta edzőjük, hiszen már az idő is ellenfelükké vált. Gyors, pörgős támadásokat láthattunk mind a két csapattól, de a végére a szentendreiek oldalán kicsit alábbhagyott a koncentráció a fáradság miatt, mégis a 4. negyedet a hazai csapat nyerte ugyan csak 1 ponttal, de 11-10-re.

A Szentendrei Kosárlabda SE lány csapata több mint 20 ponttal került közelebb az ellenfélhez, mint a szeptemberi mérkőzésen, többet dobtak és kevesebbet kaptak.
Szentendrei KSE - Gödöllői Sportklub 38-49

Hétvégi program:
2014.02.15. Szombat
Junior (PM)
16:30 Szentendrei KSE - Treff 07 SE
2016 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11. - Móricz Zsigmond Általános Iskola

2014.02.16. Vasárnap
Serdülő
10:00 Budaörsi DSE - Nagykőrösi Sólymok KE
11:40 Budai XI. SE - Szentendrei KSE
13:20 ? - ?
15:00 ? - ?
2043 Budaörs, Ifjúság u. 6. - Herman Ottó Általános Iskola

2014.02.16. Vasárnap
Kadet Lány
15:00 Gyöngyösi SI DSZSE - Szentendrei KSE
3200 Gyöngyös, Könyves Kálmán tér - Koháry I. csarnok Berze Nagy J. Gimn

NBII.
18:00 MAFC Martos - Szentendrei KSE
1112 Budapest Menyecske utca 2. - Menyecske u. Ált. Isk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe