Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 09. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szobnál már tetőzött a Duna

Szobnál már tetőzött a Duna

Szobnál vasárnap reggel 6 órakor 732 centiméteres rekordvízállásnál tetőzött a Duna - tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere az MTI-t.

Remitzky Zoltán (független) elmondta, hogy elég erős a gát a településen, így reményeik szerint váratlan esemény már nem lesz. Közlése szerint még szombat reggel kiköltöztették az ártér szélén lévő Rév utca, Park utca, Sport utca és a Széchenyi sétány 64 lakóját, mivel várható volt, hogy ezt a településrészt elönti a Duna (noha a korábbi árvizeknél ez még sohasem történt meg). Az aggály jogos volt, mert az érintett házakba betört a víz, és most 30 centiméter magasan áll - magyarázta a polgármester.

Hozzátette: 52-en rokonokhoz, ismerősökhöz mentek, a többieket a helyi Szent László gimnázium és az idősek otthona fogadta be.

Szob környékén módosítani kellett az orvosi ügyelet ellátási területén - közölte korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A dunai árhullám visszaduzzasztó hatása miatt az Ipoly vízszintje is elérheti azt a szintet, hogy Szobról az ügyelet kilenc települést nem tud megközelíteni, ezért a térséget ellátó öt háziorvos megosztva gondoskodik az ügyeletről. Hasonló módon biztosítják a gyógyszertári ügyeletet: a szobi és a vámosmikolai gyógyszertár vezetője is vállalta, hogy telefonon folyamatosan elérhető lesz, és a gyógyszerigényeket kielégíti - írta az ÁNTSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni