Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 14. 08:52, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Szomszédolás, piknik és várostörténet Szentendrén

Szomszédolás, piknik és várostörténet Szentendrén

Nyissunk egymásra mottóval tervez június elsejére Szomszédünnepet Szentendre. Az eseményen nemcsak szomszédainkat, hanem lakóhelyünket is jobban megismerhetjük, sőt különféle programokon is szórakozhatunk.

Akik szeretnék jobban megismerni az utcában lakókat, őslakosokat és újakat, vagy a lakóhely történetét, illetve szeretnének egy összetartó, egymást segítő utcaközösséget, azok szervezzenek lakhelyükre pikniket június elsejére. Minderre a városvezetés buzdítja a szentendreieket, akik kiválaszthatnak egy-egy közterületet, ahová meghívják lakótársaikat. Az önkormányzat segít az ismerkedős, barátkozós nap lebonyolításában, illetve várja a különféle programjavaslatokat és természetesen a vállalkozókedvűek jelentkezését az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címre.

A kezdeményezők persze adnak néhány ötletet a piknikhez, melynek egyes programjaiként akár régi fotókat is nézegethetnének a résztvevők lakóhelyről, de a családok játékos ügyességi vetélkedőkön is részt vehetnek, vagy bemutathatják kedvenc kisállataikat, sőt akár társasozhatnak, kártyázhatnak, vagy persze egyéb más ötletekkel is szórakozhatnak együtt.

A naphoz csatlakozhatnak közösségek, családok, civil szervezetek vagy éppen cégek is.

A Szomszédünnep kezdeményezése 1999-ben Párizsból 10 ezer résztvevővel indult el, - melyhez idén már harmadszor Szentendrei is csatlakozik -, hogy közelebb hozza egymáshoz az egy lakóközösségekben élőket. 2004 óta több mint 150 európai városban, valamint Kanadában, Törökországban és Azerbajdzsánban is megszervezik ezt az eseményt.

Online jelentkezés!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére