Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Március 28. 16:34, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: MTI - illusztráció

Takarítottak és segítettek Szentendre útjain a város hókotrói

Takarítottak és segítettek Szentendre útjain a város hókotrói

Az elmúlt napokban akadt Szentendrén nehezen járható út és a hó okozott fennakadásokat a közlekedésben. A szentendrei Városi Szolgáltató munkatársai éppen ezért hat járművel folyamatosan végezték a síkosság-mentesítést. A városi cég korábbi cikkünkre reagálva, tájékoztatja a szentendreieket a napokban végzett munkákról, síkosság-mentesítésről, segítségnyújtásról:

Tájékoztató a 2013. március 25-26-27. napi síkosság-mentesítési munkákról

2013. március 25-én a kora esti órákban intenzív havazás kezdődött Szentendre térségében.

A síkosság-mentesítést 18 órakor kezdtük meg a hegyi szakaszokon 3 járművel, majd újabb 3 szóró-ekéző járművet indítottunk útnak a város egész területére. A gépek a folyamatos havazásra való tekintettel többször bejárták a részükre kijelölt útszakaszokat. Fennakadás a pismányi autóbusz útvonalán fordult elő, de nehezen járható utak a város több pontján is voltak. A havazás a hajnali órákra alább hagyott, később megszűnt, ezután a hóekézés és a sózás hatására folyamatosan javult az utak állapota. A hegyekben is egyre több út vált latyakossá, majd vizessé. A délutáni órákra az első osztályba sorolt utak közül a Tegez utca felső szakasza volt nehezen járható. Este újabb csapadék zóna érte el a térséget, amelyből szerda 11 óráig jelentős mennyiségű hó hullott. A síkosság-mentesítést 6db járművel végeztük az előzőekhez hasonlóan hóekézéssel, valamint sózással. A reggeli órákban a Barackos úton egy elakadt autóbusz mentésében segédkeztünk a tűzoltóság közreműködésével. A Hold utcai óvodánál soron kívüli szórást kellett végezni a keddi és a szerdai napon is. Miután a havazás megszűnt a szóró-ekéző járművek folyamatosan takarították a város útjait a téli útüzemeltetési szabályzatnak megfelelő sorrendben, és a lakossági, valamint önkormányzati bejelentések, kérések alapján. A három március végi havas napon 48 tonna sót, és 13 tonna só-zúzalék keveréket szórtak ki munkatársaink a város útjaira.

Szentendre, 2013. március 28.

Városi Szolgáltató Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.