Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 19. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Támogatás a V-8-nak

Támogatás a V-8-nak

50 millió forint támogatást szavazott meg a város Képviselő-testülete legutóbbi ülésén, a V8 Uszoda és Szabadidőközpont üzemeltetőjének, az Aquapalace Kft.-nek.

A V-8 uszoda idei hidegenergia-beruházása előtt 50 millió Ft összegű tartozást halmozott fel a VSZ NZrt. felé, melynek oka elsősorban a magas költségű hidegenergia-szolgáltatás volt. A napirenddel kapcsolatban Magyar Judit és Kubatovocs Áron fejezte ki nem tetszését.

A polgármester a képviselő felvetésére elmondta, hogy pályázati pénzből – melynek sikeressége még kérdéses - szeretnének majd az iskolák felújítására is költeni.

A kifizetetlen számlák veszélyeztetik a VSZ Nzrt. fizetőképességét, ezért az önkormányzat, amely mindkét cég kizárólagos tulajdonosa, 50 millió Ft támogatást nyújtott az Aquapalace Kft.-nek a VSZ Nzrt. felé fennálló tartozásának kifizetésére. – áll az önkormányzat tájékoztatójában. Tárgyaltak még a képviselők, legutóbbi ülésükön a „Jedlik Ányos Terv-ről”, azaz elektromos töltőállomás létesítéséről szóló pályázati felhívásról. A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett elektromos töltőállomások létesítésére, melyre 15 ezer főnél nagyobb települések pályázhatnak. Városunk három töltőállomás létesítésére nyújt be támogatási kérelmet. A pályázathoz saját forrás szükséges, melynek mértéke a tervezési folyamat során válik ismertté, ezért annak költségét a 2017. évi költségvetésbe tervezik be. A töltőpontok egy része nemcsak autó, hanem e-motor, busz töltésére is alkalmas lesz. A töltőpontokat önkormányzati ingatlanon, a város frekventált pontjain szeretnék megvalósítani. Eddig három lehetséges helyszín merült fel: Bolgár utcai-, Paprikabíró utcai- és a HÉV-állomásnál lévő parkoló. Elfogadták a képviselők az EuroVelo6 Pest megyei hálózatának fejlesztése” című pályázaton együttműködő partnerként történő indulásról szóló előterjesztést. Az önkormányzat a Kerékpáros Magyarország Szövetség partnereként részt vesz az EuroVelo6 Pest megyei hálózatának fejlesztésére kiírt pályázaton (városunkat a Dera patak – Budakalász közötti szakasz érinti). Ennek keretében vállalja a pályázat útján létesülő építmények (mobil pihenőhely, információs tábla, szervizpont, kerékpártároló) karbantartási-fenntartási költségeit, melyek az ötéves fenntartási időszakot követően az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A pályázat eredményeként javul a kerékpárosoknak nyújtott szolgáltatások száma és minősége, növekszik a város turisztikai vonzereje.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: