Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Október 12. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: Blikk

Tartozás miatt elárverezték Antal Imre szentendrei házát

Tartozás miatt elárverezték Antal Imre szentendrei házát

Szinte semmi nem maradt a négy éve elhunyt Antal Imre után, idén ugyanis már a róla elnevezett óvoda sem üzemel, szentendrei házát pedig közüzemi tartozás miatt elárverezték – írja a Blikk.

Már attól elérzékenyültem, hogy az intézmény az én nevemet viseli: Antal Imre Színművészeti Alapítványi Óvoda lett. Azért örülök különösen, hogy egy óvoda viseli a nevem, mert sosem született gyerekem" – nyilatkozta Antal Imre a megnyitón 2007 augusztusában, és hozzátette:

"Magam is visszaváltoztam fiatallá, minden játékban benne voltam. Csak azt sajnálom, hogy a csúszdába már nem férek bele" – nevetett a humorista, aki alig akart hazamenni a nap végén.

A budapesti XV. kerületi Mátyás utca 14-ben található intézmény hamar népszerű lett, azért is, mert itt gyógypedagógus és logopédus is foglalkozott a gyerekekkel. Idén ősszel viszont már nem nyitott ki.

"Betegség miatt kényszerültünk az intézmény bezárására, de tervezzük, hogy más helyszínen a közeljövőben újra megnyitjuk" – foglalta össze a tulajdonos Temleitner Lászlóné Szilvia, és nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Az óvoda bezárásával már csak a farkasréti sírkő viseli a humoráról méltán híres televíziós személyiség nevét. Ennek kapcsán megkerestüe a Blikk Antal Imre legjobb barátját, Jenei Józsefet, aki az ország Imruskájának utolsó két évében az egyetlen hozzátartozója volt. Együtt is éltek Jenei szentendrei házában, ahonnan a műsorvezető a gyógyíthatatlan rákbetegek Hospice-házába került 2008-ban. Halála után Jenei lett az örökös, de nehéz helyzetbe került. Antal Imre hagyatéka ugyanis Damjanich utcai lakásában volt, amelyet korábban életjáradék fejében értékesített S. Zoltán ügyvédnek. Ráadásul festményekkel teli otthonát kirabolta egy ismeretlen, akinek Imruska éjszakai menedéket adott.

A lap újságírója Szentendrére látogatott, ahol újabb meglepetés várta. Jenei József házát pár száz ezer forintos közüzemi tartozás miatt elárverezték!

"Nem találkoztam vele, de a szomszédoktól sem köszönt el. Állítólag a Balaton környékére költözött" – mondta Földi András, az új tulajdonos élettársa, aki jelenleg az ingatlan felújítását végzi.

"Sok lelakott házat láttam már, és mások szokásait is tiszteletben tartom, de ilyen helyzettel még nem szembesültem. Több milliméteres nikotinréteg volt a tapétán, de a fürdőszobában sem látszódott a csempe színe, annyira be volt sárgulva".

Az új tulajdonos néhány emléktárgyat is talált Jenei József és Antal Imre közös otthonában, amelyek közül az asztalka és a kislemez érdemel említést.

"Ha az újságon keresztül üzenhetek, kérem Jenei urat, írjon nekem. Ismeri a címet" – mondta Földi András, aki elárulta, 18 millió forintért árulják az ingatlant, Antal Imre utolsó otthonát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 14:01, szombat | Külföld

Franciaországban 109 gócpontot tártak fel a karantén feloldása óta, de a járvány nem kapott új erőre

Franciaországban a nyolc hétig tartott általános karantén május 11-i fokozatos feloldásának kezdete óta 109 új gócpontot tártak fel az egészségügyi hatóságok, de egyikből sem terjedt tovább a járvány

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 30. 12:09, szombat | Belföld

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - írta a Magyar Nemzet szombaton.

2020. Május 30. 11:03, szombat | Külföld

Washington megszünteti kapcsolatait a WHO-val és visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát

Washington megszünteti minden kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint a kínai jogsértés miatt visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát