Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Augusztus 13. 12:02, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Távoktatással indul majd a tanév Törökországban

Távoktatással indul majd a tanév Törökországban

Törökországban a koronavírus-járvány miatt távoktatással indul a 2020/2021-es tanév

- közölte Ziya Selcuk oktatási miniszter szerdai ankarai sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy az egészségügyi tárca által létrehozott tudományos tanács javaslatokat intézett a kormányzathoz.

Selcuk hozzátette: a diákok a negyedik tanítási héten, szeptember 21-étől fokozatosan fognak visszatérni az iskolapadokba, így kezdetben csak csökkentett létszámban lesznek jelen a tantermekben.

Törökország március második felében rendelt el távoktatást az oktatási intézményekben, nem sokkal azután, hogy a hatóságok az ország területén az első vírusfertőzöttet regisztrálták.

Fahrettin Koca egészségügyi miniszter a tárca tudományos tanácsának szerdai ülését követően írásos nyilatkozatot adott ki. "Ha az újonnan igazolt fertőzöttek napi száma továbbra is ilyen sebességgel növekszik, akkor vissza kell térnünk azokhoz a súlyos intézkedésekhez, amelyeket nem akarunk még egyszer átélni" - figyelmeztetett, arra utalva, hogy a tavaszi hónapok során a török nagyvárosokban hétvégente kijárási tilalom volt érvényben.

Koca később a Twitter-fiókján tette közzé a törökországi járványhelyzet friss napi adatait.

A táblázat szerint szerdán 1212-re ugrott az igazolt fertőzöttek napi száma, és így a mutató hat hét elteltével ismét 1200 fölé emelkedett. Az eddig regisztrált esetek száma 244 392-re nőtt. A napi esetszám a hatósági intézkedések fokozatos enyhítését követően legutóbb július első hetében járt hasonló magasságban, július második felében még valamivel 900 feletti értékeken mozgott, majd augusztus 5-ére újfent megközelítette az 1200-at.

A kis-ázsiai országban szerdán 18-an vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben. A halálos áldozatok száma ezzel 5891-re emelkedett. A halálesetek napi száma azóta nem esett 14 alá, hogy a világjárvány március közepén Törökországot is elérte.

Az elmúlt 24 órában a súlyos betegként nyilvántartottak száma tovább nőtt, 617-ről 632-re.

A gyógyultak száma 934-gyel 227 89-re emelkedett, és bár ők teszik ki az összes eset csaknem 93 százalékát, a mutató megint alulmarad az új fertőzöttek számával szemben.

A 83 milliós országban idáig mintegy 5,45 millió vírustesztet végeztek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése