Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 07. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/önkormányzat

Tehetséges szentendrei tanulók! – Meghosszabbítva a „Talentum” pályázat

Tehetséges szentendrei tanulók! – Meghosszabbítva a „Talentum” pályázat

Meghosszabbította az önkormányzat a „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj pályázatra való jelentkezést, így továbbra is jelentkezhetnek a tehetséges diákok, hallgatók a kiírásra.

„Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj adományozására írt ki pályázatot korábban a szentendrei önkormányzat a város kiemelkedően tehetséges fiataljainak anyagi támogatására.
„Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj azon kiemelkedően tehetséges, nappali tagozatos középiskolai tanulmányokat folytató és első diplomájuk megszerzéséért tanuló főiskolai vagy egyetemi hallgatóknak adható, akiknek Szentendrén már öt éve bejelentett állandó lakcímük van, ha megfelelnek az alábbi feltételeknek:

- a nappali tagozatos tanulmányokat folytató középiskolás pályázó tanév végi bizonyítványával igazolja, hogy a rendelet 2. § (2) a) pontja szerint számított átlaga 5.0,
- a nappali tagozaton az első diplomája megszerzése érdekében tanulmányokat folytató főiskolai, vagy egyetemi hallgató a rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontjában meghatározottak szerint az előző két félév teljesítménye alapján számított kreditátlaga eléri a 4,5-es szintet, vagy a tanulmányi eredménye meghaladja a szakos évfolyamátlag 1,5-szeres értékét.
A középiskolás pályázónak pályázni leghamarabb az első tanév végi, a felsőfokú tanulmányokat folytató pályázónak az első tanév két félévének eredményével lehet, melyhez csatolni kell a következő mellékleteket:
- a tanulmányok folytatásának igazolását, a jogviszony igazolását,
- szentendrei lakcímének igazolását,
- tanulmányi eredményét igazoló dokumentumot,
- amennyiben a felsőoktatási hallgató két félév teljesítménye alapján számított kreditátlaga nem éri el a
4,5-ös szintet, a minimum 56 kredit teljesítése mellett, csatolni kell az intézmény által kiállított igazolást az előző két félév szakos évfolyamátlagáról,
- a pályázó tanulmányi munkájára, kiemelt érdeklődési területeire, illetve tanulmányi elképzeléseire is kiterjedő részletes életrajzot,
- a pályázó elképzeléseit arról, hogy milyen módon kívánja tanulmányai során és azt követően tartani a kapcsolatot a várossal,
- a pályázathoz csatolni kell legalább három olyan ajánlást, amely a pályázó kiemelkedő tehetségét igazolja.
A pályázat benyújtásának határideje 2013. november 15.
A „Talentum” Szentendre Jövőjéért Ösztöndíj további részleteiről a www.szentendre.hu honlapon, vagy Kozma Krisztina köznevelési referenstől lehet információt kérni az 503-337-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.