Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 18. 12:47, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Teljes gőzzel a Campus Fesztiválon

Teljes gőzzel a Campus Fesztiválon

Tegnap délután a Konyha zenekar koncertjével elkezdődött a debreceni Campus Fesztivál. Idén új helyszínre költözött a rendezvény, a Vidámpark és a Sportcentrum területeinek bevonásával épült ki négy napra Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri fesztiválja. Tegnap este még az ismerkedésé, és a ráhangolódásé volt a főszerep, a 0. napon hét programhelyszínből kettő üzemelt, teljes fokozatra mától számíthatnak azok, akik kilátogatnak a debreceni Nagyerdőre.

A Konyha és Jurij után, a különleges hangzásvilágú Magashegyi Underground adott másfél órás koncertet, őket a Heaven Street Seven zenekar követte. Frontemberük, Szűcs Krisztián bevallása szerint – iszonyat jól érezték magukat, és annak örültek a legjobban, hogy eljátszhattak egy új számot, amit először tökéletesen itt Debrecenben sikerült megszólaltatniuk. Azt is elárulták, hogy a Lovasi Andrással közösen elkészített daluknak klipje vasárnap debütál. Ugyancsak tegnap este csapott a húrok közé a Supernem. Papp Szabolcs bevallása szerint először kicsit féltek a 0. napon való szerepléstől, de a fellépő gárda és a csordultig megtelt nézőtér láttán megnyugodtak, és apait-anyait beleadva „nyomták le” a koncertjüket.

Az első, teljes értékű napon már többszörös szorzóval pörög tovább a fesztivál. Az FM90 Friss Rádió színpada és a Vitéz László Pódium mellett megnyitja kapuit még újabb öt előadói színtér, illetve az Európai Nyelvek utcája és a megannyi civil szervezet is várja az érdeklődőket. A Pepsi Nagyszínpadot 17.30-kor „nyitja meg” az a zenekar, amely a nyolcvanas évek végén alakult meg, a debreceni Kossuth Egyetem hallgatóiból, azaz a PG csoport. Másfél órás koncertjüket követően egy olyan előadást láthatunk majd a Nagyszínpadon, amelyet még senki, sehol máshol nem élvezhetett. A méltán elismert Csík zenekar 25 éves jubileumi születésnapját ünnepli a cívisvárosban, amelynek alkalmával megajándékozzák a közönséget egy vendégelőadóval, Kovács Katival. Az énekesnő közel ötven éve van jelen nem csak a hazai, de a külföldi zenei piacokon is, 11 országban, 5 nyelven, 76 kiadásban jelentek meg albumai. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató jóslata szerint a koncerten 40-50 között alakul majd az átlagéletkor. Ahol az átlagéletkor megjósolhatatlan, az a következő nagyszínpados koncert, a Quimby az egyik olyan hazai zenekar, akiknek dalait a legkülönbözőbb generációk is kívülről fújják. A fiúk 2011-en jelentkeztek utoljára albummal, tavaly egy kottafüzetet jelentettek meg, az idei nyáron pedig hamarosan piacra dobják könyvüket is.

A Nagyszínpad mellett erős fejtörést fog okozni például a Telekom Terasz vagy a Rézangyal Aréna fellépő gárdája a zenére éhezőknek. A Telekom Teraszánál már 16.30-kor elkezdődik a buli. A K-Zaj, a ZUP és a Barbár fivérek után, a Majka-Curtis-BLR alkotta triumvirátus 11 fősre bővülő élő koncertje következik. Majkával ellentétben, Péterfy Bori már „rutinos fesztiválozó” a Campus Fesztiválon, aki Debrecenben énekli el élőben először a Hajnal című számát. Az Érintés című lemezüket népszerűsítő, szókimondó, laza és közvetlen tagjaiból álló Hősök 21.20-kor, Majka és Bori között tűnik fel röpke másfél óra erejéig a Teraszon.

A Rézangyal Arénában egy kevésbé populárisabb jellegű zenei vonalra épülnek a mai koncertek. Többek között Nemjuci, a The Grenma, a Fish!, vagy az ír kocsma zenéjéről híres Paddy and The Rats is színpadra lép. Őket követi az idei Fesztivál egyik üdvöskéje, a brit The Subways nevet viselő formáció, akik Európa, USA, Japán vagy Ausztrália után, Debrecenben lépnek színpadra. 23.00 órakor indítanak.

A Vitéz László – Bóbita Pódiumhoz főképp a családokat várják izgalmas programokkal, de az FM90 Friss Rádió színpadánál, a Soproni Sörteraszon, a DUB Székháznál, a KULTer.hu Irodalmi sátornál, a Sub.hu Placc helyszínén, illetve az OTP Lounge-ban sem áll meg a buli és a szórakozás. Az ITSH Domb Pódium fogadja a Campus Fesztivál már-már alapnak számító dumaszínházasait, Mogács Dánielt és Kiss Ádámot, aki idén a Punnany Massifhoz sajnos nem tud becsatlakozni egy dal erejéig, de ki tudja, lehet egy másik zenekart szemelt ki mára magának.

Teljes program a www.campusfesztival.hu-n!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során