Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 04. 09:50, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Templomtól templomig séta Szentendrén – ismerjük meg jobban városunk

Templomtól templomig séta Szentendrén – ismerjük meg jobban városunk

Templomtól templomig címmel rendez szombaton városképi jellegzetességeket megismerő sétát a Szentendrei TDM iroda, melyhez bárki csatlakozhat.

Tíz templom kilenc tornya adja Szentendre jellegzetes arculatát, melyet szombaton a Szentendrei TDM túráján részletesebben is megismerhetnek az érdeklődők. A séta a Tourinform iroda elől (Dumtsa u. 22.) indul majd, a résztvevők pedig a négy, különböző felekezethez tartozó – evangélikus, katolikus, szerb, református – belvárosi templomot érintik.

Elsőként a 2004-ben épített, Bükkös-patak partján álló evangélikus templomot és parókiát tekinthetik meg az érdeklődők, majd az 1752-ben épült Fő téri Blagovesztenszka templomot. Ezt követően egy keskeny sikátoron keresztül a Templomdombig menetelnek a sétálok, akit itt Szentendre legrégebbi és egyben névadó (Szent András tiszteletére felszentelt) plébániatemplomának történetével ismerkedhetnek meg. A túra utolsó állomása pedig az 1746-ban épült református templom, amely egykoron szintén szerb templom volt. A helyszíneken a csoportot az egyházközségek képviseletében Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész, Vukovits Koszta, a Szerb Egyházi Múzeum igazgatója, Gál Éva restaurátor és P. Tóth Béla református lelkész fogadja.

A túra időtartama 2 óra. Részvételi díj: 1200 forint. További információ kérhető a 26/317-966-os telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni