Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 18. 11:09, kedd | Helyi
Forrás: lvp / TisztaVízzel.hu Offroad Csapat

Terepkaland négy keréken Szentendréről

Terepkaland négy keréken Szentendréről

A Budapest-Bamako után bekapcsolódik a hazai kalandrally bajnokságba is a szentendrei TisztaVízzel Offroad Csapat, mely debütáló versenyén december 9-én a nyolcadik helyet szerezte meg Balatonszemesen.

A TisztaVízzel.hu OFFROAD csapat 2008-ban Szentendrén alakult meg egy egyszeri amatőr kalandrally alakulatként, amely versenykategóriában elindult és végig is ment a Budapest-Bamako 2009-es futamán. Mindez olyan nyomot hagyott a csapat tagjaiban, hogy most visszatértek a kalandrally világába, és – egyelőre – Tisztavízzel.hu Offroad Csapat néven indulnak kalandrally versenyeken.

Az alakulat december 8-9-én, Balatonszemesen debütált az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság idei utolsó versenyén. A csapat némi hezitálás után a nehezebb, heavy kategóriában indult, melyben nemcsak GPS pontkeresős gondolkodtató és Team Spirit csapatépítő feladatok vártak rá, hanem Offroad Speciál szakaszok is, melyeken a terepjárót terepen használók is megizzadhatnak.

A Balatonszemes bázissal zajló, hírhedt somogybabodi offroad pályát is érintő kétnapos versenyen az első nap után a hetedik helyen állt a TisztaVízzel.hu OFFROAD alakulat, majd a második versenynap is jól teljesített. Igaz némi nehézségek azért adódtak, előbb ugyanis a somogyi erdős-havas dombság útjai kissé megtréfálták a csapatot, ezért elkeveredett, majd műszaki probléma nehezítette a versenyzést. Megsérült az autó, eltört a bal első kerék kézi kapcsolóagyában valami, így ezután csak két hátsókerék meghajtással tudott haladni az egység. Ez egy füves domboldalon meg is tréfálta a csapatot, egy enyhe lejtőről nem tudott visszajutni az útra, ezértmentést kellett kérni, ami mintegy háromnegyed óra időveszteséget jelentett. Ennek ellenére csak egy helyet csúszott vissza az alakulat, mely végül a nyolcadik helyen végzett.

A remek debütálás után jövőre a tervek szerint mindegyik Kalandrally Bajnokság futamon részt vesz a TisztaVízzel.hu OFFROAD csapat.

A versenyről fotók és videók ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.