Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Február 24. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Magyar Idők

Tiltakozások a hamis igazolások miatt

Tiltakozások a hamis igazolások miatt

Több orvosképző egyetem is tiltakozásának adott hangot azután, hogy egy pomázi gyermekorvos felajánlotta a sztrájk idejére az igazolásait.

Hétfőn beszámoltunk arról a pomázi gyermekorvosról, aki minden olyan diáknak ad hivatalos orvosi igazolást, aki jövő hétfőn csatlakozik a „Nem leszek suliban” kezdeményezéshez.

Erre a négy orvosi egyetem – a Debreceni, a Pécsi, a Szegedi, valamint a Semmelweis Tudományegyetem – vezetése közleményé­ben azt írta: nem értenek egyet azzal, hogy egy orvos megalapozott egészségügyi indok nélkül igazolást ad ki. – Az orvosképzés során a szakmai követelmények, a törvényi kötelezettségek és az orvosi hivatásetika megtartására tanítjuk a hallgatóinkat – olvasható a tekintélyes egyetemek által közösen kiadott állásfoglalásban - írja a Magyar Idők.

A gyerekorvos, miután szerinte nem várt port kavart a pedagógusok felé jelzett szolidaritása, tegnap azt írta a közösségi portálon, hogy felajánlását továbbra is tartja, de nem hajlandó vitatkozni azzal, aki nem ért egyet vele. Mint írja: „különösen azért nem, mert annyi trágárság jelent meg néhány ember írásában (érvek helyett), amit csak törölni tudok”.

Az orvos arra is kitért, hogy szerinte ez az ellencsapat igyekszik politikai vitákat gerjeszteni, amire ő szintén nem hajlandó. Bejegyzésében hozzáfűzte: a fenyegetőzések (feljelentések, etikai bizottság, elveszik a diplomám stb.) egyenesen mulattatják. – A hírek szerint demokráciában élünk, szabad véleménynyilvánítás van – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.