Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2021. Január 07. 17:22, csütörtök | PR

Titkos cégek a lakásodban, amikről talán még nem is hallottál

Titkos cégek a lakásodban, amikről talán még nem is hallottál

Vannak cégnek, amiknek a csapból is folyik a reklámja. Aztán vannak olyanok, amiről keveset hallunk, de nincs a lakásnak olyan pontja, ahol nem élvezzük áldásos tevékenységüket. Mutatunk egyet, induljon a keresés!

Ha valaha úgy döntesz, hogy ellátogatsz a Tesa nevű cég honlapjára a https://www.tesa.com/hu-hu címen, egészen biztosan lesz néhány megdöbbentő élményed azokkal a tárgyakkal kapcsolatban, amik mindennap körül vesznek. Mindegy, hogy a telefonodat veszed a kezedbe, a fogkrém tubusából nyomod ki a pasztát, a fürdőszobai tükörben borotválkozol vagy élvezed a puha padlószőnyeget a talpad alatt, előfordulhat, ugyanaz a cég van mögötte. Hogyan lehetséges ez?

Mi a közös az autókarosszériában és mobiltelefonban?

Elsőre túl sok közük nincs, de nem beugrató kérdésről van szó. Mindkét esetben kétoldalas ragasztót használnak bizonyos részeken a végleges rögzítéshez. Ez különösen fontos a mobiltelefonok esetében, mivel ott nem csak rögzítést végez a kétoldalas ragasztó, hanem párazárást is. Az autókon pedig kétoldalas ipari ragasztót használnak számos alkatrész rögzítésére olyan helyeken, ahol sem a hegesztés, sem pedig a csavarozás nem megoldható.

Rád mosolyog a fürdőszobában

A borotválkozáshoz használt fürdőszobai tükröt sok esetben nem csavarozással rögzítik és ennek jó oka van. A tükörragasztóval rögzített tükrök stabilabbak, mert a bennük található vékony szivacsréteg elvezeti a keletkező felületi feszültségeket, így a tükör üvege nem törik. Két célt szolgál ezáltal a tükörragasztó: a rögzítés mellett biztonságosabbá teszi a tükör használatát.

Ott lapul a talpad alatt

A padlószőnyeg rögzítésére a szakemberek kétoldalas ipari ragasztót használnak. Ez a ragasztó nem a szőnyeg teljes felületét tartja, csak a kritikus pontokat, ezáltal a padlószőnyeg úgy marad tartósan a helyén, hogy szükség esetén a padlófelület sérülése nélkül visszabontható. Ha feldobnád a lakást egy új szőnyeggel, egyszerűen felszeded és lecseréled – egy újabb réteg padlószőnyeg ragasztóval.

Az otthonod melegét őrzi

Ha olyan lakásban élsz, ahol az öreg ablakok körüli réseken besüvölt a szél, már jó eséllyel találkoztál azokkal az öntapadós gumiprofilokkal, amik segítenek gyorsan, egyszerűen és rugalmasan alakítható módon lezárni a hideget és bent tartani az otthonod melegét. Komoly összegeket spórolhatsz meg a segítségével, arról nem beszélve, hogy a lakás élhetőbb, kényelmesebb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

2021. Január 16. 16:08, szombat | Külföld

Már több mint egymillió adag oltást adtak be Olaszországban

Olaszországban már több mint egymillió adag oltást adtak be a koronavírus ellen az egészségügyi minisztérium pénteki adatai szerint. Közben Lazio tartományban bejelentették, hogy oltási igazolványt vezetnek be.