Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 07. 17:22, csütörtök | PR

Titkos cégek a lakásodban, amikről talán még nem is hallottál

Titkos cégek a lakásodban, amikről talán még nem is hallottál

Vannak cégnek, amiknek a csapból is folyik a reklámja. Aztán vannak olyanok, amiről keveset hallunk, de nincs a lakásnak olyan pontja, ahol nem élvezzük áldásos tevékenységüket. Mutatunk egyet, induljon a keresés!

Ha valaha úgy döntesz, hogy ellátogatsz a Tesa nevű cég honlapjára a https://www.tesa.com/hu-hu címen, egészen biztosan lesz néhány megdöbbentő élményed azokkal a tárgyakkal kapcsolatban, amik mindennap körül vesznek. Mindegy, hogy a telefonodat veszed a kezedbe, a fogkrém tubusából nyomod ki a pasztát, a fürdőszobai tükörben borotválkozol vagy élvezed a puha padlószőnyeget a talpad alatt, előfordulhat, ugyanaz a cég van mögötte. Hogyan lehetséges ez?

Mi a közös az autókarosszériában és mobiltelefonban?

Elsőre túl sok közük nincs, de nem beugrató kérdésről van szó. Mindkét esetben kétoldalas ragasztót használnak bizonyos részeken a végleges rögzítéshez. Ez különösen fontos a mobiltelefonok esetében, mivel ott nem csak rögzítést végez a kétoldalas ragasztó, hanem párazárást is. Az autókon pedig kétoldalas ipari ragasztót használnak számos alkatrész rögzítésére olyan helyeken, ahol sem a hegesztés, sem pedig a csavarozás nem megoldható.

Rád mosolyog a fürdőszobában

A borotválkozáshoz használt fürdőszobai tükröt sok esetben nem csavarozással rögzítik és ennek jó oka van. A tükörragasztóval rögzített tükrök stabilabbak, mert a bennük található vékony szivacsréteg elvezeti a keletkező felületi feszültségeket, így a tükör üvege nem törik. Két célt szolgál ezáltal a tükörragasztó: a rögzítés mellett biztonságosabbá teszi a tükör használatát.

Ott lapul a talpad alatt

A padlószőnyeg rögzítésére a szakemberek kétoldalas ipari ragasztót használnak. Ez a ragasztó nem a szőnyeg teljes felületét tartja, csak a kritikus pontokat, ezáltal a padlószőnyeg úgy marad tartósan a helyén, hogy szükség esetén a padlófelület sérülése nélkül visszabontható. Ha feldobnád a lakást egy új szőnyeggel, egyszerűen felszeded és lecseréled – egy újabb réteg padlószőnyeg ragasztóval.

Az otthonod melegét őrzi

Ha olyan lakásban élsz, ahol az öreg ablakok körüli réseken besüvölt a szél, már jó eséllyel találkoztál azokkal az öntapadós gumiprofilokkal, amik segítenek gyorsan, egyszerűen és rugalmasan alakítható módon lezárni a hideget és bent tartani az otthonod melegét. Komoly összegeket spórolhatsz meg a segítségével, arról nem beszélve, hogy a lakás élhetőbb, kényelmesebb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat