Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Október 20. 10:46, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Tizenhárom jelöltből választ gazdasági alpolgármestert Szentendre

Tizenhárom jelöltből választ gazdasági alpolgármestert Szentendre

Hirdetésben keresett gazdasági alpolgármestert Szentendre, a pályázók közül novemberben választja ki a testület, hogy ki tölti be a posztot. Az új költségvetéssel pedig sokkal tisztábban látszódik, mire mit költ a város.

Egyedülálló a szakemberek szerint a város új költségvetése, melynek hatását a szentendreiek is hamarosan érezhetik. Polányi Sándor, a reorganizációért felelős alpolgármester szerint úgy fogják majd érezni a város lakói, hogy ha bármi kérdésük és problémájuk akad, arra bárhonnan is kapják majd a választ, ugyanazt fogják kapni.

Az új költségvetésből a képviselőkön keresztül sokkal világosabban láthatják majd a szentendreiek, hogy mire mit költ a város” – szögezte le Polányi Sándor.

A reorganizációért felelős alpolgármester hozzátette, nem költ majd többet Szentendre, mint eddig, mivel az új rendszer önmagában nem teremt még pénzt, de minden szerződésnél felmérte a városvezetés, hogy lehet-e olcsóbban.

Nem egyszerű költségcsökkentés történt, de eddig már az apró döntéseknek köszönhetően 333 millió forint megtakarítást hoz éves szinten” – emelte ki az alpolgármester.

A rendszert már kiépült, melyet már csak működtetni kell. Ehhez szükséges a gazdasági alpolgármester személye, aki összefogja a szakembereket. A posztra tizenhárman adtak be pályázatot, a képviselők pedig november elején döntenek a pozíció személyéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.