Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 24. 07:20, kedd | Külföld
Forrás: mti

Több halálos áldozata is van a járókelők közé hajtó kisteherautónak Torontóban

Több halálos áldozata is van a járókelők közé hajtó kisteherautónak Torontóban

Kilenc ember életét vesztette és tizenhatan megsérültek, amikor járókelők közé hajtott egy fehér kisteherautó hétfőn Toronto belvárosában - közölte Peter Yuen, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke sajtókonferenciáján.

Yuen szerint a sofőrt őrizetbe vették. Indítékát még vizsgálják a hatóságok. A gyanúsítottal kapcsolatosan egyelőre nem közöltek részleteket. Értesülések szerint a fehér kisteherautó bérelt jármű volt.

Az incidens helyszínéhez közeli Sunnybrook Health Services Centre közlése szerint öt sérült kritikus állapotban van.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök újságíróknak elmondta: a hatóságok vizsgálják a történteket, az ügyben további információkat a lehető leghamarább közzé teszik majd.

Egy szemtanú a CNN hírtelevíziónak arról számolt be, hogy számára úgy tűnt, a sofőr szándékosan hajtott neki járókelőknek a mintegy 1,6 kilométer hosszú útszakaszon.

Az incidens ebédszüneti időben történt, amikor forgalmasak voltak az utcák.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Ralph Goodale közbiztonsági miniszter elhárította, hogy állást foglaljon a történtek indítékával kapcsolatosan. "A nyomozás olyan szakaszában van, hogy nem erősíthetünk meg további információkat" - emelte ki a tárcavezető. "A rendőrség nyilvánvalóan kimerítő vizsgálatot végez, hogy megállapítsa - a szándékokra is kiterjedően - mi történt, s miért történt" - tette hozzá.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

Egyelőre még nem világos, hogy szándékos cselekmény, vagy baleset történt-e.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.