Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Március 06. 08:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Ferenczy Múzeum

Több mint múzeum – Szentendre múzeumai beszélgetés és kiállítás

Több mint múzeum – Szentendre múzeumai beszélgetés és kiállítás

Több mint múzeum!? De mégis miért olvashatjuk ezt a Ferenczy Múzeum plakátjain? A részletes indoklást péntek este hallgathatjuk meg a kiállítóhely beszélgetésén.

A Ferenczy Múzeum és a Lakástárlat Alapítvány közös szervezésében meghirdetett Szentendrei Képzőművészeti Szabadegyetem első sikeres előadása után érkezik a következő esemény, amelyen Kálnoki-Gyöngyössy Márton múzeumigazgató és Martos Gábor művészeti író, a MúzeumCafé főszerkesztője beszélgetnek Szentendre múzeumairól.

Kevés olyan város van a világon, ahol az egy főre jutó múzeumok száma több mint Szentendrén. Csak a város határain belül 12 múzeum, kiállítóhely tartozik a Ferenczy Múzeumhoz. Miközben a kiállítások országos, nemzetközi jelentőségű anyagot mutatnak be, a megyei múzeumi rendszer megszűnése óta mindezt egy 27 ezer fős kisváros működteti. A múzeumhoz tartozik 2012 óta Magyarország 4. legnagyobb modern és kortárs kiállítóhelye, a Művészet Malom. A Múzeum egyik büszkesége pedig a 2013 júniusában átadott új Ferenczy Múzeum.

Beszélgetés: TÖBB MINT MÚZEUM!? – Szentendre múzeumai
Helyszín: Ferenczy Múzeum – ALAPÍTÓ NYOLCAK – A SZENTENDREI MŰVÉSZETELEP SZÜLETÉSE című kiállítás (Kossuth L. u. 5.)
Időpont: 2014. március 7. péntek 19 óra
Vendég: DR. KÁLNOKI-GYÖNGYÖSSY MÁRTON múzeumigazgató
A beszélgetést vezeti: DR. MARTOS GÁBOR művészeti író, a MúzeumCafé főszerkesztője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.