Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 30. 07:35, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több mint nyolcezren futnak az idei második Spartan versenyhétvégén a Vértesben

Több mint nyolcezren futnak az idei második Spartan versenyhétvégén a Vértesben

Jövő hét végén, június 9-10-én Várgesztesen rendezik az idei második magyarországi Spartan akadályfutó-versenyt, amelyen több mint nyolcezren állnak majd rajthoz.

A Vértesben gyönyörű környezetben szombaton az úgynevezett Super távú eseményt rendezik, ez legalább 13 kilométert és 25 akadályt jelent, míg másnap Sprint távon (legalább 5 km, minimum 20 akadály) próbálhatják ki magukat a résztvevők, valamint mindkét napon rendeznek Kids versenyt a legkisebbek számára.

A Super távjára már több, mint 5200 nevezés érkezett, ez
új Spartan-rekord Magyarországon. A szervezők tájékoztatása szerint a verseny beleszámít a Közép-európai Regionális Bajnokságba, amely a versenyzői kategóriákban indulók számára fontos jelentőséggel bír. Az eseményekre egészen június 3-ig lehet online regisztrálni, ezután már csak a versenynapon.

Idén Magyarországon három helyszínen rendeznek Spartan futamokat, április közepén Nagykanizsán összesen több, mint 9000-en vettek részt a Sprinten, a Jótékonysági Sprinten és a Kids versenyeken. Várgesztest követően október 13-án és 14-én Miskolcon szerveznek Beast (minimum 20 km és 30 akadály), illetve Sprint versenyeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során