Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 04. 17:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Többeket is átvert a nő egy érdekes módszerrel

Többeket is átvert a nő egy érdekes módszerrel

Őrizetbe vették a tamási rendőrök, majd a bíróság letartóztatta azt a 22 éves bátaszéki nőt, aki az elmúlt hónapokban sokakat csapott be internetes vásárlás lehetőségét kínálva.

Egy Nagykónyiban élő nő tett feljelentést 2020. december 22-én a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki becsapta őt az egyik közösségi oldalon történt vásárlás során. Az eladó és a vevő megegyezett a vételárban, melyet a sértett el is utalt a megadott számlaszámra, de az áru soha nem érkezett meg. Ettől kezdve az eladó elérhetetlenné vált – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a feljelentést követően a rendőrök nyomozásba kezdtek, és azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 22 éves bátaszéki nőt. A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók megállapították, hogy a fiatal az ország számos pontján csapott be másokat hasonló módszerrel az elmúlt hónapokban, a sértettek száma akár több tucat is lehet. A nő módszere az volt, hogy egy korábbi ismerőse profiljával – melyet több alkalommal megváltoztatott – hirdette a nem létező termékeket. Ezt követően vásárolt egy másik személytől az interneten, akitől az utaláshoz elkérte a bankszámlaszámának adatait. Ezután a megszerzett számlaszámra utaltatta a sértettekkel a megbeszélt összeget. Végül az ügyletbe harmadikként – tudta nélkül – bevont személyt, miután megtörtént az utalás, felkereste, hogy véletlenül több pénzt utalt, ezért személyesen elmegy az általa vásárolt áruért, és készpénzben kéri vissza az átutalt összeg különbözetét. Így azt akarta elérni, hogy őt később ne lehessen azonosítani.

A rendőrök a nőt a napokban eddig négyrendbeli csalás és háromrendbeli személyes adattal visszaélés vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmények elkövetését elismerte. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt az illetékes járásbíróság letartóztatta – tette hozzá a rendőrség.

A 22 éves nő már évek óta követhetett el hasonló bűncselekményeket, mert emiatt több esetben is jogerősen elítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: