Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 13. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Többmilliárdnyi támogatás fogorvosi rendelőknek

Többmilliárdnyi támogatás fogorvosi rendelőknek

Egy év alatt csaknem 20 százalékkal nőtt az árbevételük azon fogorvosi rendelőknek, amelyek részt vesznek a magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programban. A legtöbb támogatott rendelő Budapesten és Győr-Moson-Sopron megyében található, de Fejérben is több mint tíz rendelő kapta meg az átlagosan húszmillió forint körüli forrást - írja a Magyar Nemzet.

Jelentősen, 2011-ről 2012-re mintegy 19 százalékkal növelték árbevételüket azok a fogorvosi rendelők, amelyek részt vesznek a magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programban. E vállalkozások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gazdaságfejlesztési operatív programjának és közép-magyarországi operatív programjának forrásaiból jutottak eddig összesen 3,75 milliárd forintnyi támogatáshoz. Az előbbi esetében az átlagos támogatási összeg rendelőnként 24,4 millió forint volt, míg az utóbbinál 17,95 millió forint. A fejlesztési ügynökség tájékoztatása szerint e két összegen 136 fogászati turizmussal foglalkozó vállalkozás osztozik, közülük 101 már meg is kapta a keretet. Jelenleg még 14 rendelő támogatásáról nem született döntés, az ő pályázati igényük mintegy 271 millió forint.

Mint a fejlesztési ügynökségtől a Magyar Nemzet megtudta, támogatott rendelőt az ország minden területén találni, nincs olyan megye, ahol ne lenne legalább egy-két olyan vállalkozás, amely részt vesz a programban. Persze a fogászati turizmussal foglalkozó vállalkozások többsége koncentráltan, néhány konkrét megyében található. Több mint harminc támogatott vállalkozás például budapesti, míg csaknem harminc Győr-Moson-Sopron megyei. Emellett több mint tíz Fejér megyei egység kapott segítséget, de Csongrádban és Zalában is tíz rendelő használhatta fel a keretösszeget. Emellett öt vagy annál több támogatott vállalkozás működik Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Veszprém és Pest megyében is.

Az összesen több mint hatszáz főnek munkát adó fogászati cégek a támogatást főképp eszközbeszerzésre, információs technológia fejlesztésére, marketingre, reklámra és munkabérekre költötték. Ennek részleteit Ősze Mari, a Marident-Vár Művészi Fogászat ügyvezetője mondta el a Magyar Nemzetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben