Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 17. 14:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Tombol a terror Mahacskalában, épphogy megmenekültek Dzsudzsákék!

Tombol a terror Mahacskalában, épphogy megmenekültek Dzsudzsákék!

Dzsudzsák Balázs korábbi csapatának városában az utóbbi 12 órában három robbantásos merénylet történt - közölte hétfőn a dagesztáni belügy sajtószolgálata. Vasárnap délután Dzsudzsákék a dagesztáni fővárosban játszottak

Két ember meghalt, öten pedig megsebesültek a robbanásokban. Vasárnap este fél tíz körül egy üzletnél lépett működésbe egy robbanószerkezet. Két, arra járó diáklány sebesült meg.

Ezt további két merénylet követte az észak-kaukázusi több mint félmilliós nagyvárosban. Éjjel egy órakor az Akusinszk sugárúton, egy lakóépület lépcsőházában robbant fel egy szerkezet. A helyszínen egy férfi megégett holttestét találták meg, akit Omargadzsi Ibragimov fegyveres csoportjának tagjaként azonosítottak.

A feltételezések szerint a robbantás előkészítése közben lépett működésbe a robbanószerkezet, amely a merénylővel végzett. A detonáció olyan erejű volt, hogy két emelet magasságban leszakította a lépcsőzetet.

A legutóbbi robbanás ugyancsak az Akusinszk sugárúton történt. Egy Ford Focus robbant fel moszkvai idő szerint fél tíz körül. Az autóban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik ezredese és felesége ült. Az asszony azonnal életét vesztette, az ezredest súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az észak-kaukázusi köztársaságba március végén 25 ezres belügyi erőt irányították át Csecsenföldről, hogy kiszorítsák a területről a szakadár lázadókat.

Dagesztánban szinte mindennaposak a merényletek és leszámolások. A múlt csütörtökön a Lenin kerületi ügyész munkatársát saját házában lőtték le. Március 30-án egy rendőr és egy vétlen járókelő vált fényes nappal fegyveres támadás áldozatává.

Tegnap délután a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkva az Anzsi otthonában lépett pályára. A meccset a fővárosiak nyerték 1-0-ra. A magyar válogatott középpályása kezdőként lépett pályára, majd a 90. percben lecserélték.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.