Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 20. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Töretlen stabilitás Szentendrén – elfogadták az új költségvetést

Töretlen stabilitás Szentendrén – elfogadták az új költségvetést

Elfogadta az önkormányzat idei költségvetését a minap a szentendrei képviselő-testület, a városvezetés szerint pedig a reorganizációs év után 2013 a töretlen stabilitás éve lesz.

A testület ellenszavazat nélkül fogadta el a közelmúltban az idei költségvetést, mely könyvvizsgálók véleménye alapján, mindenre kiterjedően megfelel a jelenlegi törvényi szabályozásoknak. Az új költségvetési rendelet kettéválasztja a kötelező és a szabadon vállalt feladatok, költségvetés szerinti megjelenítését. A városvezetés szerint a tavaly zajló reorganizációs folyamat stabil pályára állította Szentendrét, így idén a város képes lesz legalább az eddigi, de ha lehet, akkor emeltebb színvonalon működteti intézményeit, ellátni a kötelező és az önként vállalt közszolgáltatásokat, valamint megrendezni a hagyományos városi ünnepségeket, rendezvényeket.

Mindemellett a város az állami adósságkonszolidáció mértékétől függően bővítheti az önként vállalt feladatainak körét a szociális, kulturális és sport támogatások terén is. Dietz Ferenc polgármester a költségvetés elfogadásakor kifejtette, hogy folyamatosan tárgyal a Belügyminisztériumban az állami adósságátvállalás mértékéről, mivel a városvezetés célja, hogy a konszolidáció során Szentendre szempontjából legkedvezőbb, az állam által kínált 50 százaléknál magasabb adósságátvállalás valósulhasson meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt