Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Október 10. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Tudattorna szavakkal, jelentésekkel - kiállítás

Tudattorna szavakkal, jelentésekkel - kiállítás

Tudattorna címmel nyílt meg Winkler Zsuzsi új kiállítása a közelmúltban, a képzőművész a szavak és jelentések összefüggéseit bemutató tárlata a Vajda Lajos Stúdióban még a hétvégéig látható.

Az eredendően pszichológus képzőművész kiállításán a egyebek közt a nyelvpszichológiában merülhetnek el az érdeklődők, így a különböző nyelvekbe, a szavakba illetve azok jelentéskülönbségeibe. A tárlaton sok egyéb mellett saját élmény alapján egy mátrix rendszerben is fel lehet ismerni az egyes szavak jelentés összefüggéseit vagy éppen különbségeiket. A tárlat anyagát most láthatja először a nagyközönség, az érdeklődők pedig október 14-ig tekinthetik meg a Vajda Lajos Stúdióban.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 30. 12:09, szombat | Belföld

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - írta a Magyar Nemzet szombaton.

2020. Május 30. 11:03, szombat | Külföld

Washington megszünteti kapcsolatait a WHO-val és visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát

Washington megszünteti minden kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint a kínai jogsértés miatt visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát

2020. Május 30. 10:09, szombat | Belföld

Megfelelő intézkedésekkel minimális a fertőzésveszély a repülőgépeken

A légiközlekedésben bevezetett egészségügyi intézkedésekkel minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valaki egy légi járaton fertőződjön meg koronavírussal