Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 10. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Tudattorna szavakkal, jelentésekkel - kiállítás

Tudattorna szavakkal, jelentésekkel - kiállítás

Tudattorna címmel nyílt meg Winkler Zsuzsi új kiállítása a közelmúltban, a képzőművész a szavak és jelentések összefüggéseit bemutató tárlata a Vajda Lajos Stúdióban még a hétvégéig látható.

Az eredendően pszichológus képzőművész kiállításán a egyebek közt a nyelvpszichológiában merülhetnek el az érdeklődők, így a különböző nyelvekbe, a szavakba illetve azok jelentéskülönbségeibe. A tárlaton sok egyéb mellett saját élmény alapján egy mátrix rendszerben is fel lehet ismerni az egyes szavak jelentés összefüggéseit vagy éppen különbségeiket. A tárlat anyagát most láthatja először a nagyközönség, az érdeklődők pedig október 14-ig tekinthetik meg a Vajda Lajos Stúdióban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.