Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. November 22. 15:11, kedd | Életmód
Forrás: ITE

Tudja Ön is a jövőjét biztonságban!

Tudja Ön is a jövőjét biztonságban!

Fiatalon csak kevesen gondolnak idős éveikre, és arra, hogy hogyan fognak anyagilag megélni az állam által juttatott nyugdíjból.

Aki igazán előrelátó, és szeretné idős korában is anyagilag biztonságban érezni magát, az nem vár sokáig a nyugdíjbiztosítás megkötésével.

Mikor és kinek éri meg nyugdíjbiztosítást kötni?

Ahogy az állami nyugdíjrendszer egyre inkább fenntarthatatlanná válik (egyre több nyugdíjast kellene eltartani egyre kevesebb fiatalnak), úgy nő meg a nyugdíjbiztosítások jelentősége hazánkban. A nyugdíjbiztosítások olyan előtakarékossági, öngondoskodási rendszerek, melyek lehetővé teszik, hogy nagyobb anyagi biztonságban tudhassuk magunkat időskorunkban. A nyugdíjbiztosítások védett megtakarítási formának minősülnek, ami annyit jelent, hogy a szerződéskötéskor aláírt feltételek mentén fog a biztosító kifizetést teljesíteni, még akkor is, ha időközben megváltoznak a jogszabályok.

Aki tehát nagyobb anyagi védettséget szeretne biztosítani magának a nyugdíjas éveire, annak mindenképpen javasolható a nyugdíjbiztosítás megkötése. Másik alapvető szabály, hogy minél hamarabb kezdünk el takarékoskodni nyugdíjas éveinkre, annál nagyobb megtakarítási és hozamösszeg kifizetésére számíthatunk időskorunkban vagy annál kevesebb havi összegű megtakarítást kell a nyugdíjbiztosításra fordítanunk. Így akár az állami nyugdíj kiegészítésére, akár annak helyettesítésére lesz szükség, teljes anyagi biztonságban tudhatjuk majd magunkat.

Napjainkban tény, hogy hiába dolgozik valaki 35-40 évet, a nyugdíjas évek beköszöntével egy nagymértékű életszínvonal-romlás következik be az életében, ami annak köszönhető, hogy az állam által fizetett nyugdíj csekély összegű, és egészségromlás esetén a tetemes gyógyszerkiadásokkal is számolnunk kell.

Kössön nyugdíjbiztosítást!

Mielőtt nyugdíjbiztosítást kötnénk, nem árt alaposan körülnézni a biztosítások piacán, és érdemes biztosításszakértő tanácsát is kikérni. A jelenleg a piacon elérhető nyugdíjbiztosításokat két nagy csoportba sorolhatjuk, az egyik csoportba azok a nyugdíjbiztosítások tartoznak, amelyekre érvényesíthető adókedvezmény, míg a másik csoportba tartozóknál ez nem jellemző.

Ma már számos oldalon találunk nyugdíjbiztosítás-kalkulátort, mellyel előre kiszámíthatjuk, hogy egy adott életszínvonal biztosításához mekkora havi összeget szükséges félretennünk aktív éveinkben, természetesen minél korábban kezdünk takarékoskodni, annál kisebb lesz ez az összeg. Az adójóváírással igénybe vehető nyugdíjbiztosítások esetén a megtakarított összeg 20%-a után, éves szinten maximum 130 ezer forint adójóváírást is magunkénak tudhatunk. Emellett a biztosító a nála befektetett összegekből különböző pénzpiaci befektetéseket végez, melyekkel többlethozamot is elérhet, így a megtakarított összeg tovább növelhető. Így a szerződésünk lejáratakor egy jól kalkulálható összegre leszünk jogosultak, amelynek kifizetési módját is meghatározhatjuk: kérhetjük egy összegben vagy járadék formájában is.

Ha életünket előre megtervezzük, akkor annak része kell, hogy legyen az idős éveinkről való gondoskodás is. Ennek egyik eleme lehet a nyugdíjbiztosítások széles spektruma, mellyel egyjobb, kiszámíthatóbb jövőt biztosíthatunk magunknak.

Címkék: biztosítás, nyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.