Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 20. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

Túl az első nagy lépésen a járási hivatal

Túl az első nagy lépésen a járási hivatal

Már javában zajlik a munka a járási hivatalban, mely a helyőrségi klubban kapott helyett Szentendrén. Varga László a hivatal vezetője szerint zökkenőmentesen folyik az átállás.

A Szentendrei Járási Hivatal a Dózsa György úti egykori Helyőrségi Otthonban működik, ahol egyebek mellett az okmányirodai, a gyámhatósági ügyintézés zajlik, de mellettük a szociális ügyek egy részét is itt intézhetjük valamint a hivatal dolgozóinak hatáskörébe tartozik még az építéshatósági felügyelő munka is.

A Szentendrei Járási Hivatal vezetője hozzátette, hogy mindezek mellett még a helyi védelmi bizottsági feladatok és a hivatal hatásköre. Varga László bízik abban, hogy ezeket zökkenőmentesen tudja átvenni a szervezet az önkormányzattól és nem lesz fennakadás a működésben.

A járások kialakításában három lépcsőben zajlik, az elsőbe az feladatok átadása, átvétele tartozik, amit Varga László szerint már sikerült megvalósítani. Az akadálytalan átalakítás és működtetés után a második fázisban a kormányablakok kialakításával válhat igazán kényelmessé az ügyintézés. Ezek megvalósításakor az adóügyektől kezdve a gyámügyeken át a társadalombiztosítási ügyekig, mindent egy helyen lehet majd intézni. A harmadik lépcsőfok pedig, hogy mindezek költséghatékonyan működjenek.

A járási hivatal vezetője reméli, hogy év végén mindháromban eredményeket tud felmutatni a szentendrei, melyhez tizenhárom település tartozik.

A hivatal működését egyelőre némileg beárnyékolja, hogy az ügyfelek telefonon még nem érhetik el, mivel megállapodás kötés után felmondta a szerződést a telefonos társaság, így új szolgáltatóval kell szerződnie a hivatalnak. Jövő hétre azonban a tervezettek szerint ez a probléma is megoldódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.