Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Március 14. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Túraajánló március 15-re: a Kőhegyi Menedékház

Túraajánló március 15-re: a Kőhegyi Menedékház

A kikelet hírnökei márciusban bukkannak fel a hazai erdőkben – megjelenésük nem csak a tél elmúltát, hanem a turistaszezon kezdetét is jelzi. A kora tavaszi napfény és a természet szeretete sokakat az erdőbe csalogat.

A Pomáz feletti Kő-hegyről csodálatos kilátás nyílik a környékre. A meredek hegyoldalt maga Petőfi is megmászta, 1845-ben barátaival, Vachot Imrével és Vachot Sándorral Esztergomba menvén. A kilátóhelyen, ahol megpihentek, 1958 óta emléktábla áll, amely erre a jeles eseményre hívja fel a figyelmet.

A 2014-ben felújított Kőhegyi Menedékház turistautakon Pomáz, Szentendre, Dömörkapu és Lajos-forrás felől gyalogosan egyaránt jól megközelíthető, így könnyen beleilleszthetjük a környéken tett barangolásokba. Közvetlen környezetének látványosságai között találjuk a Kő-hegy platójának délkeleti sziklatornyait, például a jellegzetes formájú Gomba-sziklát, amit „Napóleon kalapja” néven is emlegetnek. A természeti kincsek mellett a turistatársadalom számára méltán híres hely a hegy lapos fennsíkján található Kőhegyi Menedékház, amely hűen idézi meg a magashegyi menedékházak hangulatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni