Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Május 19. 07:55, hétfő | Helyi
Forrás: honvedelem.hu/ kép és szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy

Tűz az Altiszti Akadémián – együtt gyakoroltak a katonák és tűzoltók

Tűz az Altiszti Akadémián – együtt gyakoroltak a katonák és tűzoltók

Háromnapos tűzvédelmi rendszergyakorlatot tartott az MH Altiszti Akadémia múlt a minap a szentendrei tűzoltósággal közösen.

A szentendrei hivatásos tűzoltósággal közösen megrendezett gyakorlat célja, hogy felmérje, az állomány mennyire sajátította el elméletben és hogyan tudja alkalmazni gyakorlatban az előzetes, éves ismétlődő, illetve eseti tűzvédelmi oktatásokon szerzett ismereteit.

A rendszergyakorlat első napján az akadémia színháztermében tartott tűzvédelmi oktatást Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. Kiemelte a tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretek megszerzésének, fenntartásának, valamint begyakorlásának fontosságát. A gyakorlat jóváhagyott terve szerint az oktatás közben a zenekari árokban tűz keletkezett. Az észlelést és a tűzjelzést követően megkezdődött a terem kiürítése. A szentendrei hivatásos tűzoltóság „B” szolgálati csoportja a helyszínre érkezés után lokalizálta, majd eloltotta a tüzet.

Tűz az Altiszti Akadémián – együtt gyakoroltak a katonák és tűzoltók

Jámbor Ferenc őrnagy, a tűzoltóság parancsnoka szerint a két szervezet közötti kiváló együttműködést jól példázza a gyakorlat. Az MH Altiszti Akadémiára évente többször vonul be szerződéses legénységi állomány, aminek eredményeképp mindig újabb és újabb személyeket vonhatnak be a tűzvédelmi oktatásba és gyakorlatba.

Kurucz Róbert százados, az MH Altiszti Akadémia környezetvédelmi tisztje elmondta: különösen fontos, hogy a tűzvédelmi gyakorlatok során az állomány tudja gyakorolni a tűzriadó- és kiürítési tervben meghatározott feladatok helyes végrehajtását, továbbá e gyakorlatok alapján remek lehetőség nyílik a tapasztalatok és a levont következtetések rögzítésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 14:32, péntek | PR

Raktár bérlés az agglomerációban – gördülékeny áruforgalom bárhonnan

A kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára a siker egyik legfontosabb alappillére az azonnal hozzáférhető árukészlet.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).