Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 25. 14:18, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Tűzveszélyes anyagot helyezett el, majd belehajtott egy férfi Berlinben

Tűzveszélyes anyagot helyezett el, majd belehajtott egy férfi Berlinben

Tűzveszélyes anyagokkal teli táskát helyezett el egy férfi a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székházánál, majd autójával belehajtott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) székházába

- közölte hétfőn a német főváros rendőrsége. A közlemény szerint az 58 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy öngyilkos akart lenni.

A férfi vasárnap késő este helyezett el egy grillgyújtóval és más tűveszélyes anyaggal megrakott táskát a CDU székházánál. A portás észrevette és riasztotta a rendőrséget, a táskát lefoglalták.

A férfi a CDU-székháztól az SPD központjához távozott, és autójával belehajtott az épületbe. Kocsija áttörte a bejárat üvegajtaját, megállt és kigyulladt. A lángokat eloltotta az épület automatikus tűzvédelmi berendezése. A férfi fejsérülést szenvedett, őrizetbe vették és kórházba szállították. Az autóban gázpalackokat és üzemanyagkannákat találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).