Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. December 22. 07:24, kedd | Helyi
Forrás: Dunakeszi Önkormányzata

Új buszmenetrend januártól Dunakeszin

Új buszmenetrend januártól Dunakeszin

2016-ban egy új, bővített buszközlekedés lép érvénybe Dunakeszin. Januárban teszt-üzemmódban, februártól pedig végleges menetrend szerint közlekednek majd a buszok.

Az eddigiekhez képest 60%-kal bővül a helyi buszközlekedés, így egy sokkal szélesebb körű közlekedési lefedettséget biztosítunk a lakosság részére. Az eddigiekkel ellentétben, a két Tesco áruházat külön kiszolgáló buszjárat helyett egy összekötő ingajáratot alakítottak ki, így az összekötő buszjárat a vonalhálózat részévé válik, a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Vasútállomás érintésével. A vonalak meghosszabbításra is kerültek, hiszen nem csupán a két Tesco között működnek majd, hanem a Dunakeszi-Göd Tesco áruház felől a révhez is lemennek. A másik áruház esetében pedig egy kitérőt tesznek a vasútállomás felé.Erősítést kapott a reggeli közlekedés, plusz egy járat indul hat és hét óra között, ami a munkába és iskolába indulóknak nyújt segítséget, de elérhetővé teszi a SZTK-t is, továbbá egy újabb járat indul az alagligeti lakóparktól is.

Jelentős újdonság, hogy vasárnapi tömegközlekedésre eddig nem volt lehetőség, a jövőben azonban délelőtt és délután is két- két járat fog közlekedni a Rév és a Temető állomások között, érintve a Táncsics utcai megállót és Alagligetet is.

A Dunakeszi Város Önkormányzata által létrehozott együttműködéseknek köszönhetően így az Auchan, a Tesco és a városi tulajdonú buszok együttesen és összehangoltan szolgálják ki a városi buszközlekedést a lakossági igényeknek megfelelően.

Az új, bővített menetrend hatályba lépésének időpontja 2016.január 4., mely január végéig teszt-üzemmódban fog működni. A későbbiekben várhatóan lesznek még pár perces módosítások, melyekről természetesen minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot.

Az életbe lépő menetrend itt érhető el>>

Címkék: Dunakeszi, menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt