Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Január 14. 09:14, szerda | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Új év – újra pályán a szentendrei kosarasok

Új év – újra pályán a szentendrei kosarasok

Százhalombattán vereséggel kezdte az újévet a Szentendrei Kosárlabda SE felnőtt NB II-es csapata, míg a serdülő fiúk egy nagyarányú győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el nyitányként.

Százhalombattai KSE – Szentendrei KSE (Horváth Barnabás beszámolója)

Az év első mérkőzésére Százhalombattára utaztunk. Sajnos már a bemelegítésnél látszott, hogy a csapatunk rossz dobóformával bír. Az első negyedtől kezdve támadásainkat nem tudtuk eredményesen befejezni. A Százhalombattai KSE csapatának sikerült levédenie támadásainkat és belekényszerítettek abba, hogy ne a saját szervezett játékunkat játsszuk. Támadásaink végét improvizálva fejeztük be ahelyett, hogy taktikai játékainkat használva tudjunk kosarat szerezni. Ellenfelünk együttese sokkal idősebb játékosokból áll, ennek ellenére nem tudtuk kihasználni fiatalságunkat illetve gyorsaságunkat, nem sikerült könnyű kosarakat szerezni. Annak ellenére, hogy ők voltak az idősebbek, inkább ők indítottak le minket, mint mi őket. Csapatunk 23,5 százalékos pontossággal rendelkezett a támadótérfélen. Gyakran nem sikerült visszaérni egy-egy rossz támadás után, így a Százhalombattai KSE magabiztosan tudta növelni előnyét. Amellett, hogy támadásaink nem fejeződtek be kosárral, a védő térfélen is voltak problémák. Annak ellenére, hogy a Százhalombattai csapatnak nincs benne a játékában a 3 pontos kísérletek, a festéken belül sem tudtuk őket megállítani. Könnyedén átpasszoltak minket és kosarakat szereztek. Az ellenfél csapat center játékosai „megoldották” a lepattanó problémát, játékosainknak nem is hagytak semmit. A borzasztó támadások mellett rengeteg eladott labdánk volt, így sok támadásunkat nem tudtuk befejezni dobási kísérlettel.

Összegezve a mérkőzést csapatunknak ez csak „tanulópénznek” volt jó és hibáinkat igyekszünk mielőbb kijavítani támadásban és védekezésben egyaránt. A játékvezetők fújásával nem volt probléma, ez nem befolyásolta a mérkőzés végkifejletét. Habár eredményesebb csapattal rendelkezünk ez a győzelem nem tisztán a Százhalombatta csapatáé, mivel igen erősen hozzájárultunk győzelmükhöz, konkrétabban megvertük magunkat és odaadtuk nekik a meccset.

Százhalombattai KSE – Szentendrei KSE 78-54

Új év – újra pályán a szentendrei kosarasok

A 2014/2015-ös Pest megyei serdülő bajnokság 4. fordulójában csapatunk Szigetszentmiklóson lépett pályára. Szép Márton tudósítása.


Szentendrei KSE-BKGDSE 42-74 (10-16,12-20,9-20,11-18)

A hazai csapat komoly magassági és erőfölényben volt és az első pillanattól kezdve átvette az irányítást. Sajnos az első játékrészben határozatlanul és félénken kezdtünk, amit az ellenfél azonnal kihasznált és majd minden lepattanót megszereztek, mi csak futottunk az eredmény után. Hiába sikerült egy-egy ellen legyőzni az ellenfelet, a magas játékosok sorra "leszerelték" dobásainkat.

A 3. és 4. negyedben még volt egy-egy fellángolása alakulatunknak, amikor 20 ponton belülre csökkent a különbség, de aztán előjött a két csapat közti különbség.
Pontszerzők: Mogyorósi H. 22p, Sipos G. 4p, Molnár G. 6p, Laki A. 3p, Dávid A. 6p, Fülöp M. 2p


Szentendrei KSE-Keresztúri SE 104-68 (32-19,36-0,16-26,20-23)

A második mérkőzést az ellen a csapat ellen játszottuk, akiktől egy hónappal ezelőtt 5 pontos vereséget szenvedtünk a végjátékban.
Most az első perctől kezdve mi irányítottunk és magabiztos játékkal fölényes győzelmet arattunk.

Külön dicséret a 2. negyedben nyújtott teljesítményért, amikor 36-0 nyertük meg a játékrészt.

Az ellenfél csapatában két jó képességű játékos volt, akik a 66 pontot szereztek a 68-ból.

Végig jól védekezett csapatunk és támadásban jól játszva sorra szereztük a kosarakat.
Ha egy kissé jobban odafigyelünk a befejezésekre, akkor akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Pontszerzők: Dávid A. 24p, Mogyorósi H. 19p, Török B. 11p, Molnár G. 16p, Laki A. 16p, Sipos G. 8p, Fülöp M. 2p, Szűcs T. 6p, Szöllőssy B. 2p.

Dicséretet érdemel az egész CSAPAT, csak így tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink