Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Június 15. 08:51, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Új izgalmas kalanddal jelentkezett Lelkes Miklós Zsolt

Új izgalmas kalanddal jelentkezett Lelkes Miklós Zsolt

Megjelent Lelkes Miklós Zsolt legújabb kalandregénye. A kötéltánc izgalmas történet három férfiről és egy nőről, akik nagy pénzért kockáztatják életüket.

1.) Lelkes Miklós Zsolt: Kötéltánc. A kalandos, izgalmas történet sok dokumentumkötetnél jobban érzékelteti a világ, a valóság bonyolultságát. A négy főszereplő - három férfi és egy nő - nagy pénzért kockáztatja életét, és velük van, jóban-rosszban, Csajkovszkij is, a kutya. A pénzt szeretnék megkapni, tehát elsősorban nem valamiféle nemes érdek, eszme vezeti őket, de ténylegesen mégis egy beláthatatlan következményekkel járható tragédia megelőzésén dolgoznak.
A szerző sokoldalúan mutatja be a szereplők jellemét, érzés- és gondolatvilágát, olykor eredeti humorát, de az őket segítőket, és ellenségeiket is igyekszik tárgyilagosan megítélni. "Aki ezt kézbe veszi, nem tudja letenni, amíg nem ér a történet végére", - mondta a szerző író barátja, aki kéziratban elolvasta. Igaza volt-e? Döntse el az Olvasó! A könyv címlapján levő rajz Rusovszki Szilvia munkája.

2.) Lelkes Miklós Zsolt: Sárkányölők vére. A színdarab szövegkönyve korhűen mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom főbb eseményeit. Eltérően sok más, az akkori történésekkel foglalkozó szépirodalmi műtől, célja az, hogy az eseményekben résztvevő, hazájuknak jót akaró fiataloknak és idősebbeknek emléket állítson, és egyúttal felhívja a figyelmet Magyarországra. Az utolsó dalszövegben a főhős nem vádaskodik, hanem azt kéri Istentől, az Idő Örök Királyától, hogy az Idő mutasson rá a forradalomban résztvevő becsületes emberek szándékaira, ítélje meg tetteiket:
"Isten, Időd ítéljen felettünk, / és ne szolgák, ijedt emberek!"

3.) Dr. Lelkes Miklós Zsolt: Ősi kincsünk a magyar konyhaművészet. A könyv bemutatja: a magyarság találékonysága, szépségszeretete, sajátos ízlésvilága egyedi konyhát alakított ki, amely méltó arra, hogy a világ még jobban megismerje. A szerző kitér arra, hogy más népek konyhaművészete milyen hatást gyakorolt a magyarokéra, és hogyan vált annak szerves részévé. A könyv menete a főbb magyar történelmi korszakokat követi. A végén néhány olyan táplálkozásra vonatkozó ismeretet emel ki, amelyek az egészség megőrzését és fejlesztését is szolgálhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt