Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 20. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Új közösségi tér épül Szentendrén

Új közösségi tér épül Szentendrén

Új közösségi térrel bővül Szentendre, a helyi baptista gyülekezet fiataljainak összefogásával.

Az egykor kávézóként üzemelő, Czóbel park melletti épületben jön létre az Offline Center, ami kikapcsolódási, tanulási és közösségi helyként szolgálja majd a városban élő fiatalokat.

A Szentendrei Baptista Gyülekezet bérleti jogot kapott a várostól a Czóbel park szomszédságában lévő épületre, ahol az ifi közösség egy kávézót fog üzemeltetni ősztől. De nem csak egy jó feketére térhet be az arra járó, fontos közösségi tér is épül egyúttal, ahol a környéken élő fiatalok programhelyszínét szeretnék létrehozni. Az Offline Center egy programsorozatból nőtte ki magát, amelyet a baptista fiatalok indítottak évekkel ezelőtt, érdekes elfoglaltságokkal és híres személyiségek bevonásával. Az Offline számos szentendrei helyszínt bejárt, sok ideig a VSZN Zrt. épületében működött, 2016 tavaszán azonban elkezdődtek az egyeztetések, hogy végleges otthont kaphasson a népszerű program. A megvalósulás felé haladnak az előkészületek, az érdeklődő fiataloknak az Offline Center a Szentendre Éjjal Nappal Nyitva városi rendezvény keretében nyitja meg először hivatalosan a kapuit, addig a program állandó résztvevőinek segítségével zajlik a felújítás. Szeptembertől pedig folyamatosan látogatható lesz. Az Offline Center eseményeinek részleteit a programsorozat Facebook oldalán, az Offline Médián érhetik el az érdeklődők.

Fotó: TV Szentendre

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.