Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 09. 08:02, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/fotó: metro4.hu

Új metró, új menetrend – az agglomeráció is érintett

Új metró, új menetrend – az agglomeráció is érintett

Átszervezi a felszíni tömegközlekedést a főváros, miután elindul a 4-es metró. Mindez pedig az agglomerációban élőknek is változást jelent. A módosításokhoz a Főpolgármesteri Hivatal az utazók javaslatára is kíváncsi.

Hamarosan közzé teszi a 4-es metró elindulása utáni új, felszíni menetrendeket a Főpolgármesteri Hivatal. A menetrendváltozásra azért van szükség, mert a tervek szerint tavasszal beindul az M4-es metróvonalon is a közlekedés. Mivel a 4-es metró alternatívát jelent egyebek közt a nagy forgalmú 7-es buszoknak, az 47-es és 49-es villamosoknak, ezért változik majd a buszhálózat, amely a fővárosiak mellett elsősorban a nyugati agglomerációra lesz igazán hatással.

Az átalakítás több fővárosi kerületben, Budaörsön és Törökbálinton mintegy 40 busz-, 4 villamos- és 3 trolibuszvonalon hoz menetrendváltozást.

A módosítások véglegesítése előtt azonban a tömegközlekedők hangot adhatnak január végéig véleményüknek, észrevételeiknek a metro4.hu oldalon, a Budapest Portálon és a BKK honlapján.

A 4-es metró majd a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között jár, átszállási lehetőséggel a 2-es és a 3-as vonalakra. Az első járat 4:30, az utolsó 23:30 táján közlekedik a tervek szerint. A járatok sűrűsége a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 2-3 perc, a hétköznapokon és a hétvégén napközben 5 perc, az esti időszakban 10 perc lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: