Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Április 15. 10:41, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Új szobor, útfelújítások, hordalékkal teli Bükkös-patak

Új szobor, útfelújítások, hordalékkal teli Bükkös-patak

Új köztéri alkotást avatott Szentendre… szeptembertől új utakon járhatunk a térségben… átcsoportosítással tartható a gátépítés határideje… hordalékkal teli a Bükkös-patak… városszépítő nap Szentendrén… hírösszefoglal

Új szobor díszíti Szentendrét – FOTÓK
Vasárnaptól új köztéri alkotás, Csíkszentmihályi Róbert „Csobogó” szobra díszíti a Dumtsa utcát Szentendrén. A szobrot Dietz Ferenc polgármester és a Kossuth-díjas szobrász leleplezte le. Részletek ITT!

Szeptemberben már új utakon járunk Szentendre térségében
Országosan majd 600 kilométernyi mellékút újul meg a közeljövőben, a projekt pedig Szentendre térségét is érinti. Mintegy 1,2 milliárd forint jut a régió útjainak felújítására. Részletek ITT!

Szentendre, gátépítés, mobilgát, gátberuházás,

Átcsoportosítással tartható a gátépítés üteme
Nem sikerült az eredeti tervek szerint haladnia a kivitelezőnek a gátberuházással, köszönhetően az időjárásnak, de ezzel együtt nem csúszik az átadás határideje. A héten újabb területeken folytatódik a gátépítés. Részletek ITT!

Áldatlan állapotok a Bükkös-patak hordalékai miatt
A sok eső és az olvadás miatt a Bükkös-patak medre több szakaszon is megtelt hordalékkal, ami komoly gondot okozhat, amellett, hogy a látvány is elképesztő. Az alábbi néhány fotót egy kedves Olvasónk küldte számunkra. Részletek ITT!

Fiatal képzőművészek nemzetközi biennáléja Szentendrén
Az augusztus végéig látható kiállítással az alapítvány segíti a fiatal, még kezdő, részben ismeretlen művészek bemutatkozását. Részletek ITT!

Édes Rózám és Lulu a Száguldó Orfeumtól
Áprilisban is várja szórakoztató előadásaival a közönséget a Száguldó Orfeum Szentendrén. Április 26-án az Édes Rózám, április 27-én pedig a Lulu címmel láthatnak előadást érdeklődők. Részletek ITT!

motor, közúti ellenőrzés, motoros akció, Szentendre

Akcióban kétkeréken a motoros balesetek megelőzéséért
A korábbi évek tapasztalatai szerint az enyhe idő beköszöntével jelentősen megnő a két keréken közlekedők száma a megye útjain. A rendőrség a motoros balesetek megelőzéséért közúti akciót tartott. Részeltek ITT!

Városszépítő akció Szentendrén a Föld Napja alkalmából
Április 21-23 között Városszépítő akció zajlik Szentendrén a Duna és a patakok partjának, a közterek és a közutak környezetének rendbetételéért. Tisztítsuk meg együtt lakókörnyezetünket! Részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.