Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 14. 08:01, szombat | Helyi
Forrás: lvp/Pilisi Parkerdő

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Új tanösvények a Rám-szakadékban

Két új tanösvény is várja a kirándulókat a Rám-szakadékban. Egy hosszabb és egy rövidebb túraútvonalat alakított ki a Pilisi Parkerdő.

A tanösvény létrehozásának célja, hogy az ide látogatóknak bemutassuk Magyarország egyik leglátogatottabb kirándulóhelyét, és annak természeti környezetét. A tájékoztató táblák segítségével megismerhetjük a tanösvényt létesítő Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai és közjóléti tevékenységét, az erdők élővilágát, és a térség különlegesen gazdag történelmi múltját is – közölte tájékoztatójában a Pilisi Parkerdő.

7 km-es túra a Rám-szakadék szurdokvölgyében:
Az egyik egy kb. 7 km hosszú túra, amely Dömösről indul, majd a Szőke-forrás-völgy – Rám-szakadék – Lukács- árok – Szőke-forrás-völgy útvonalon haladva Dömösön ér véget.

17 km-es túra a Rám-szakadék – Dobogókő - Vadálló kövek útvonalon:
A másik javasolt útvonal egy körtúra, amely az előzőnél lényegesen hosszabb (kb. 17 km), és főként gyakorlott túrázóknak ajánljuk. Ez a Rám-szakadék felső pihenőjéig az előző túrával azonos nyomvonalon halad, azonban ott nem kanyarodik vissza Dömös felé a Lukács-árokba, hanem felkapaszkodik először Dobogókőre, majd a Prédikálószékre, és a Vadálló-kövek érintésével ér vissza Dömösre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.