Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Július 17. 08:02, szerda | Helyi
Forrás: MTI/Fotó:honvedelem.hu / Fotó: Dévényi Veronika

Újabb bevonulók Szentendrén

Újabb bevonulók Szentendrén

További mintegy 270 önkéntes tartalékos katona kezdi meg ma a kiképzését, így velük együtt már összesen csaknem 5 ezer önkéntes tartalékos katonája van a Magyar Honvédségnek.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az MH Altiszti Akadémia szentendrei, illetve az MH 25. Klapka György Lövészdandár tatai objektumába kedden vonultak be a zömmel érettségi után lévő, felsőoktatásban tanuló fiatalok. A bevonulók az adategyeztetést követően átestek az ilyenkor szokásos egészségügyi vizsgálaton, valamint drogszűrésen. Az egészségügyi vizsgálatok végeztével megkapták felszerelésüket és elfoglalták a számukra kijelölt körleteket.

A következő négy hétben, a katonai alapkiképzés során az önkéntes műveleti tartalékosok elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, amelyen elsajátítják az alapvető szabályzatismereti, alaki, lövészeti, logisztikai, jogi, általános harcászati és tájékozódási ismereteket. A felkészítés ideje alatt fokozatos terheléssel fejlesztik az önkéntes műveleti tartalékosok fizikai erőnlétét is.

Az állomány az alapkiképzés zárásaként mindkét helyőrségben augusztus 8-án tesz katonai esküt - olvasható a HM közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.