Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Június 27. 09:36, szerda | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti - fotó: pixabay

Újabb halálos áldozatot szedett a kanyarójárvány Ukrajnában

Újabb halálos áldozatot szedett a kanyarójárvány Ukrajnában

Tovább nőtt a kanyaró halálos áldozatainak száma Ukrajnában: egy nyolcéves gyermek halt bele a fertőzésbe az ország déli részében lévő Mikolajiv megyében.

Az ukrán egészségügyi minisztérium sajtószolgálatának keddi közleménye szerint idén már 12-en - nyolc gyermek és négy felnőtt - halt bele a betegségbe Ukrajnában.

A tárca által közölt adatok alapján az elmúlt hét alatt országosan 1273 új megbetegedést regisztráltak, 487 felnőttet és 786 gyermek kapta meg a fertőzést. A megelőző héthez képest viszont 10 százalékkal kevesebben betegedtek meg kanyaróban.

Jelenleg a legtöbb kanyarós beteg a nyugat-ukrajnai Lviv megyében van, mintegy négyezer, továbbá Kárpátalján körülbelül háromezer és a szomszédos Ivano-Frankivszk megyében csaknem 2 és fél ezer. A dél-ukrajnai Odessza megyében, valamint a fővárosban, Kijevben megközelítőleg két-kétezer kanyarós beteget tartanak számon - írta a Korreszpondent ukrán hírportál.

Az év eleje óta mostanáig országszerte összesen több mint 23 ezren betegedtek meg kanyaróban, akik között a gyerekek száma csaknem eléri a 14 ezret.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.