Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Június 23. 11:04, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp

Újabb szúnyogirtás lesz Szentendrén – ilyenek a csípések - FOTÓ

Újabb szúnyogirtás lesz Szentendrén – ilyenek a csípések - FOTÓ

Az árvíz sújtotta területeken helyenként hihetetlen szúnyoginvázióval találkozhatunk, pedig az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság több napon keresztül is végeztette a szúnyogirtást. Szentendrén újra lesz gyérítés.

Múlt héten két napon keresztül is zajlott a szúnyogirtás az árvíz sújtotta területeken Szentendrén, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem hozta meg a kívánt eredményt. A cikkünkhöz fűzött facebookos hozzászólások szerint is szükség lenne még gyérítésre, sőt kedves olvasónk még fotókat is mellékelt a durva szúnyogcsípésekről.

Szúnyogcsípés Szentendrén

A szentendreiek mellett azonban az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság is így látja, mely a napokban Szentendre-Budakalász és Szob-Dunakeszi vízparti szakaszain ellenőrizték az eddig lebonyolított szúnyogirtás hatékonyságát – számolt be erről a katasztrófavédelem honlapján. A vizsgálat során a szakemberek megállapították, hogy a szentendrei térségben is pótirtásra van szükség. Az irtásra légi úton kerül sor leghamarabb szerdán, addig ugyanis még értesíti a katasztrófavédelem a térségben tevékenykedő méhészeket minderről.

Szúnyogcsípés Szentendrén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét