Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Január 09. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Dunakeszi Önkormányzata

Újabb támogatás a gyermek-egészségügyben Dunakeszin

Újabb támogatás a gyermek-egészségügyben Dunakeszin

Dunakeszi Város Képviselő-testülete által jóváhagyott legújabb rendelet szerint a város önkormányzata 15.000 Ft keretösszeget biztosít minden Dunakeszin élő gyermek nem kötelező védőoltásának támogatásához.

Az önkormányzat az előző ciklusban jelentős pénzügyi támogatásban részesítette a HPV elleni védőoltás beadási programját, mely során több száz leánygyermek kaphatta meg a védőoltást Dunakeszin. Jelenleg a méhnyakrák elleni védőoltás beadása már nem városi szintű, hanem állami programként működik. A helyi önkormányzat azonban továbbra is szeretné a gyermek-egészségügy területén tudni azt az összeget, melyet korábban a HPV programra fordított.

Az új rendelet alapján a keretösszeg erejéig akár több oltás beadásához is igényelhető a pénzbeli támogatás, akár különböző időpontokban benyújtott kérelmek útján. A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, amelyhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról és a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.

A házi gyermekorvosok szakvéleménye alapján az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat támogatja az önkormányzat: a rota vírus, a bárányhimlő, a gennyes agyhártyagyulladás, valamint a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás.

Az oltási támogatás iránti kérelmet az alábbi linken található formanyomtatványon, a védőoltás beadása után, 30 napon belül lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal szociális és egészségügyi csoportjához. Kérelem nyomtatvány az oltási támogatás megállapításához

A kérelemhez mellékelni kell a beadott védőoltásról szóló helyi házi gyermekorvos igazolását és az oltóanyag megvásárlását igazoló gyógyszertári bizonylatot. A házi gyermekorvos igazolása az oltási könyv bemutatásával is helyettesíthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára