Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. December 05. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem/MTI

Újra autózhatunk Dobogókő felé – felszabadult az út

Újra autózhatunk Dobogókő felé – felszabadult az út

Több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem együttes munkájának köszönhetően sikerült megtisztítani a Szentendrét, Pomázt Dobogókővel összekötő 1111-es utat.

Az utat hétfő óta nem lehetett használni, mert az ónos eső miatt jégpáncél alakult ki rajta, és a környező fák olyan mértékben eljegesedtek, hogy közülük nagyon sok kidőlt a jég súlyától, nem egy fa gyökerestől fordult ki a földből és esett az útra. Az utat három napon át tartó folyamatos, megfeszített munka árán sikerült megtisztítani. A közlekedést akadályozó fákat eltávolították, a közút felsózta az utat, így az autósok újra birtokba vehetik a két település között vezető utat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt közölte, hogy több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem szakembereinek köszönhetően sikerült megtisztítani a 1111-es utat, a közúti forgalom számára azonban egyelőre csak a Pilisszentkereszt – Pilisszentlélek – Esztergom útvonalat nyitották meg – közölte az MTI. Hozzátéve, hogy Dobogókőre vezető 11115-ös útra kizárólag a település lakói hajthatnak be a lakcímkártya felmutatása után - tették hozzá.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője elmondta: az országban már csak a dobogókői és lajosforrási bekötőúton számíthatnak teljes útzárra a közlekedők. Mindkét mellékúton folyamatosan dolgoznak szakembereik a katasztrófavédelem és az erdőgazdaság munkatársaival - hangsúlyozta.

Fotón: a Pilis mentőcsapat tagjai december 4-én Dobogókőn, ahol az ónos eső után a jég súlyától fák dőltek ki és faágak szakadtak le. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben