Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 25. 08:57, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Újra fiáker, árvízvédelmi terv, felsőoktatási együttműködés, bírság – testületi hírek

Újra fiáker, árvízvédelmi terv, felsőoktatási együttműködés, bírság – testületi hírek

Újra fiáker járhat Szentendrén, a városi rendezvényeknél nincs éjszakai nyitvatartási korlát, árvízvédelmi tervet kap a Pap-sziget és környéke, bírságolhatóak a közösségi együttlét szabályait megszegők… testületi hírek.

Újra fiáker és elektromos kisbusz
Fiáker és elektromos belvárosi kisbusz működtetésére is pályázatot ír ki az önkormányzat. A korábbi fiákeres kiírást érvénytelennek nyilvánította a város, de mivel a belvároshoz mindig is hozzátartozott, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy ismét meghirdeti a pályázatot. Mellette új lehetőségként ráadásul az idelátogató turisták vagy helyiek számára elektromos, városnéző kisbuszok működtetésére üzemeltetőt keres a városvezetés.

Nincs éjszakai nyitvatartási korlát a városi rendezvényeknél
Feloldotta a városi rendezvények ideje alatt a vendéglátóegységek nyitvatartási korlátját a testület, melynek értelmében egyebek közt a Szentendre Éjjel Nappal, a Borfesztivál, a városi majális, az Advent rendezvényeikor tovább maradhatnak nyitva. Dietz Ferenc szerint régi vágya a fiataloknak, hogy ne kelljen Budapestre szórakozni menniük, persze mellettük az idősebbek is szeretnék helyben megtalálni a kikapcsolódási lehetőségeket. A polgármester hozzátette, a cél, hogy újból élettel töltsék meg a tereket, utcákat, így a rendezvényeket igyekeznek szinte egymás nyakára ültetni, hogy Szentendre igazi pezsgő, élettel teli kulturális megyei jogú város lehessen.

Nincs sem étkezési, sem szociális ellátási díjemelés
Szentendre gazdaságilag stabil lábakon nyugszik a városvezetés szerint, ez köszönhető a tavaly végrehajtott reorganizációs folyamatnak és az önkormányzati adósságátvállalásnak. Ezek teszik lehetővé, hogy Szentendre ellentétben néhány önkormányzattal, ne emelje sem a közétkeztetési, sem a szociális ellátási díjakat, amit a tervek szerint a jövőben sem fog megtenni.

Szentendre testületi ülés

Bírságolhatóak a közösségi együttlét szabályait megszegők
Bírság szabható ki a közösségellenes magatartást tanúsítókkal szemben ezentúl, köszönhetően a képviselők által elfogadott új rendeletnek. A testület ezzel szeretné rákényszeríti a notórius elkövetőket, rongálókat, hogy alaposabban is meggondolják tetteiket. A rendelettel Szentendre célja a közbiztonság megőrizése és a nyugodt, jó hangulatú lokálpatrióta együttélés zavartalan fenntartása.

Árvízvédelmi terv a Pap-szigetre és környékére
A hihetetlen összefogással és helytállással leküzdött idei rekordárvíz után már a következő árvizek biztonságos elvezetésének tervére koncentrál a városvezetés. A testület ezért új koncepciót tervez a legveszélyeztetettebb részre, az egyébként is árvízi övezetnek minősülő Pap-szigetre és környékére. Az elképzelés szerint a sziget és a környékbeliek is külön árvízvédelmi tervet kapnának, mely megkönnyítené a munkát egy esetleges magasabb vízállás esetén. Egyelőre még a módszer keresése zajlik, de az önkormányzat célja, hogy elsődleges szempont legyen egy hasonló katasztrófahelyzetben a személyi és a vagyoni biztonság is.

Újabb felsőoktatási együttműködések
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolával kommunikációs és marketing téren, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel pedig jogi téren kezdeményezett együttműködést a Szentendre. Az önkormányzatnak továbbra is terve, hogy mielőbb valamely egyetem vagy főiskola kihelyezett kara kezdhesse meg működését a városban. Az új együttműködéseknek köszönhetően Szentendre lehetőséget biztosít a pályakezdő, szakmai gyakorlatát töltő fiatalok számára.

Kaszinó Szentendrén
A testület támogatta azt az elvi lehetőséget, hogy a kormány tervei között szereplő játékkaszinók üzembe helyezése során Szentendre városa is üzemeltethessen egyet. A képviselők szerint ugyan a szerencsejáték ártalmas is lehet, ha szenvedéllyé válik, de, mint elhangzott, régen is volt kaszinó a Duna-parton és soha nem volt belőle semmilyen probléma. Amint megszületik a kormány kaszinókra vonatkozó döntése, a testület újratárgyalja a kérdést, hogy valóban működhetne ilyen létesítmény a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a