Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 19. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Újra üzemel a Duna Mozi

Újra üzemel a Duna Mozi

Korszerű vetítő és hangtechnikai berendezésekkel újra üzemel a Duna Mozi Visegrádon.

Október hetedikén újra megnyitotta kapuit a visegrádi Duna mozi. A filmszínház történtetét Mikesy Tamás, a mozit üzemeltető Mátyás Király Művelődési Ház igazgatója mondta el. A visegrádi mozi 1971-ben nyílt meg, és a rendszerváltásig a Pest Megyei Moziüzemi Vállalat üzemeltette. Néhány év szünet után, 1993-ban az épület az önkormányzat tulajdonába került.

Ettől kezdve a mozit a Mátyás Király Művelődési ház üzemeltette. 2011 nyarán pénzhiányra hivatkozva bezárta az akkori városvezetés. Az épület öt évig kihasználatlanul állt, ez sokat rontott állagán. A jelenlegi képviselő-testület tervei között a kezdetektől szerepelt az épület hasznosítása. Két éve korszerű fatüzelésű kazánt szereltetett be, tavaly az egész elektromos hálózatot felújították. 2015-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma az „Art mozik” digitális fejlesztésére írt ki pályázatot, melynek keretében a visegrádi Duna mozi egy hangprocesszorra és egy mozigépre tett szert 7,5 millió forint értékben. A támogatás nyerteseként vállalta, hogy két éven keresztül művész moziként fog működni, és művészi értéke vagy kulturális jelentősége miatt támogatásra érdemes filmalkotások bemutatóhelyeként üzemel. Hetente hat vetítésre számíthatnak a nézők. Nem fog rétegmoziként üzemelni, az újonnan megjelenő filmek 80-90 százaléka is megtekinthető lesz. Mindenki talál majd kedvére valót kora, érdeklődése szerint. A moziműsort ki fogják plakátolni, emellett az interneten is megtalálható. A Visegrádi mozi vetítőterme az egész országban egyedülálló, mivel a falakat Visegrád történelmét és életét ábrázoló freskók, seccók, és egyéb falfestési technikával készült alkotások díszítik, melyeket Szkok Iván festőművész készített. A 125 fős moziterem székei a tatabányai Jászai Mari Színházból származnak, lejtősen vannak elhelyezve, nagyon kényelmesek. A jegyárak kialakítása testületi döntés volt: 800 forint a felnőtt mozijegy, a 14 év alattiak, és a hetven év felettiek 500 forintos kedvezményes jegyet vásárolhatnak.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.