Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Augusztus 29. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: Rózsa Dávid/Szentendrei Kosárlabda SE

Újraindul a szezon az Szentendrei Kosárlabda SE-nél

Újraindul a szezon az Szentendrei Kosárlabda SE-nél

Hamarosan indul az újabb kihívásokkal teli szezonja a Szentendrei Kosárlabda SE játékosainak, akik az előző idényt követően már megfogalmazták elvárásaikat. Az egyesület ismét tagtoborzást tart.

A Szentendrei Kosárlabda SE már hosszú évek óta Szentendrének és környékének kosárlabda utánpótlási bázisa. Az egyesület 8 évestől egészen a 40 feletti játékosokat fog egybe, természetesen mindenki a maga korosztályának és tudásának megfelelő szinten. Edzések is ezt figyelembe véve vannak ütemezve, a legkisebbeknek heti 2-szer, majd 3-szor és végül négyszer tréningezne.

Az edzések színvonaláról a felkészült szakmai stáb gondoskodik élén a vezető edzővel Boris Maljkovic-al. Alapvető cél az egyén fejlődése, ami elsőre kissé furcsának hathat egy csapatsport esetében, végiggondolva azonban egyének csak akkor alkothatnak sikeres csapatot, ha minden egyes tag a lehető legjobban fel van készítve és tudását képes maximális szinten, a pályán kiadni magából.

Természetesen mivel fiatal korban érkeznek a játékosok az egyesülethez ezért nagyon fontos a szülőkkel és amennyiben szükséges az iskolával való kapcsolattartás, azért is hogy a kezdetben tapasztalt lelkesedés az idő múlásával ne fogyjon el, és ne távozzon egy tehetséges fiatal az oda nem figyelés miatt.

Jelenleg hat korosztályban indít csapatot a Szentendrei Kosárlabda SE a Budapesti és Pest megyei bajnokságban. A legkisebbeket a Kenguru együttes várja, míg végigjárva a korosztályos alakulatokat (gyerek; serdülő; junior; kadett) a legidősebbek az NB II-es felnőtt csapat keretébe játszhatnak.

A tavalyi szezonban hat csapat indult kenguru; gyermek; serdülő; kadett; junior és felnőtt korosztályban. Mind az öt korosztályos együttes teljesítette a vezetőség által a szezonra kitűzött célokat.

Szentendre Kosárlabda SE

A Szentendrei Kölyökfarkasok nevű kenguru csapat a 40 csapatos mezőnyből a 20. helyen végzett, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény a legkisebbektől és reményt ad, hogy az elkövetkező szezonban, továbbfejlődve, még előkelőbb helyezést tudnak majd elérni a „kölyökfarkasok”.

A gyermek együttes a nyílt bajnokságban 7. helyezést ért el, míg a zárt kategóriában a dobogós 3. helyet harcolta ki. Ez a szakvezetés szerint több mint biztató eredmény, és jól mutatja, hogy az utánpótlás nevelés jó úton halad, jövőre pedig akár az első helyet is meg lehet célozni.

A serdülő korosztályban induló fiúk csak egy hellyel értek el rosszabb helyezést, mint a gyermek csapat, hiszen a nyílt bajnokságban 8., míg a zárt kategóriában a 4. helyet érdemelték ki. Az egyesület szerint nem kérdés, hogy a következő szezonra a dobogó a cél, ami reális célkitűzés.

A junior korosztályúak is jól teljesítettek és a 14 csapatos mezőnyből a 7. helyen végeztek. A szakvezetők vélemény, hogy ez egy jó eredmény, azonban hisznek benne hogy többre képesek a fiúk, és hogy a következő idényben meg is fogják mutatni ezt.

Szentendre Kosárlabda SE

A felnőtt csapat a közép B csoportban küzdött a helyezésekért, végül pedig egy nagyon hul-lámzó év után a 12. helyen zárt az együttes. Remélhetőleg a tavalyi kissé hektikus év után, amely részben az összeszokás hiányának és fontos játékosok hiányzásának is volt köszönhető, a következő szezonban sikerül a top 10-be beverekedniük magukat a játékosoknak. A csapatnak ez még csak a második szezonja az NB II-ben – indulásuk után nagyon gyorsan sikerült felérniük erre a szintre –, így nyilvánvaló, hogy még bele kell szoknia ebbe a szintű versenyzésbe.

Minden sportolni vágyó fiatalt, vagy idősebb kosárlabda rajongót szeretettel vár az egyesület.

További információ és elérhetőség az egyesület honlapján és a Facebook profilján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe