Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Október 28. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Ünnepi átadó a felújított Zöld utcában

Ünnepi átadó a felújított Zöld utcában

Ünnepi keretek között adták át az önkormányzat és a helyi családok összefogásával megújult Zöld utcát.

Az utak, járdák önerős, várossal közös felújítására meghirdetett 1+1 program idei kerete kimerült, de jövőre újra lehet pályázni az önkormányzati hozzájárulásra.

2016-ban tíz utcaközösség illetve vállalkozás útfelújítása kapott 50%-os önkormányzati támogatást az 1+1-es programban, összesen csaknem 16 millió forint értékben.
A 235 m hosszú Zöld utca 13 helyi család és az önkormányzat összefogásával újult meg, csaknem 7 millió forint összértékben. Ebből közel 3,5 millió Ft-ot a város biztosított hozzájárulásként.

A Városfejlesztési Bizottsági októberi ülésén három újabb utca támogatásáról döntöttek, így a Pannónia, a Ribizli és a Kertész utca is megkapja az önkormányzati hozzájárulást az útfelújításhoz. A felújítási munkálatokat a tervek szerint még idén elkezdik, és be is fejezik.

Az idei keret kimerült, de az 1+1 program jövőre is folytatódik.

Fotó: Szentendre Önkormányzata

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.