Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Augusztus 09. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Visegrád Önkormányzata

Ünnepi programok Visegrádon

Ünnepi programok Visegrádon

Visegrádon augusztus 19-én és 20-án is színes programok várják az érdeklődőket.

Augusztus 19-én, pénteken 20 órától a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Fúvószenekara ad ünnepi koncertet a visegrádi Rendezvénytéren. A műsorban katonaindulók, valamint népszerű hazai és külföldi zenekari művek csendülnek majd fel.

Ebben az évben van Görgei Artúr tábornok halálának 100. évfordulója. Visegrádon ez alkalomból emlékévet hirdettek, és ennek apropóján kérte fel a város a katonazenekart az idei gálakoncerten való közreműködésre. A fináléban természetesen a Görgei-indulót is hallhatja majd a közönség.

A koncertet követően, 21:15-től tűzijáték lesz a Duna felett Nagymaros és Visegrád közös rendezésében.

Augusztus 20-án, szombaton ünnepi programokkal várják az érdeklődőket. Délelőtt 9 órától szentmise és kenyérszentelés lesz a Keresztelő Szent János Római Katolikus Plébániatemplomban, majd ünnepi műsort ad a MúzsArt Színházi és Művészeti Műhely Egyesület.

Este 20:30-tól az "Anconai szerelmesek" című zenés komédiát láthatják a színházkedvelők a Rendezvénytéren a FAKULT Egyesület előadásában.A dunabogdányi fiatalok 2008-ban óriási sikerrel mutatták be ezt a színművet. A premiert jó néhány előadás követte és most úgy döntöttek, hogy felújítják a darabot.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt