Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 07. 13:47, vasárnap | PR

Utálják vagy imádják, de a csoportos beszedés senkinek nem közömbös

Utálják vagy imádják, de a csoportos beszedés senkinek nem közömbös

A banki ügyintézés nem tartozik a legizgalmasabb témák közé, de van egy téma, ami nem hagy hidegen senkit. Ha nem hallottál még róla, tarts velünk és döntsd el, hogy az imádók vagy utálók közé állsz!

A netbanktól még mindig vannak, akik idegenkednek, ám van egy szolgáltatás, ami online eszközök nélkül is automatizálhatja a számlák befizetését vagy bármilyen átutalás elindítását. Ez a fizetési mód a csoportos beszedési megbízás.
A csoportos beszedési megbízásaz egyik legkényelmesebb megoldás, ha nem rendelkezünk netbanki hozzáféréssel, bár online is beállítható. Sőt, online beállítással a legolcsóbb a csoportos beszedési megbízás kérése, hogy hosszú távra rendezzük a rendszeresen jelentkező fizetési kötelezettségeinket. Lényegében egy állandó – vagy fix időre szóló – felhatalmazást adunk a banknak, hogy egy adott szolgáltató felé teljesítse a fizetést. Íme öt ok, amiért jó lehet a csoportos beszedési megbízás.

Nincs ismétlődő macera

A csoportos beszedési megbízásban a legjobb az automatizmus. A rendszer teszi a dolgát, nincs ismétlődő munkánk az átutalás elindításával akár online, akár bankfiókban tesszük. Elegendő egyszer megadni a felhatalmazást és onnantól csak annyi a dolgunk, hogy legyen elegendő pénz a számán az utaláshoz.

Pontos időzítés

Azon túl, hogy nem kell minden alkalommal újra beállítani az utalást, a csoportos beszedési megbízás arról is gondoskodik, hogy akkor is odaérjen az utalás időre, ha a tényleges esedékesség napja hétvégére vagy ünnepnapra esik. Ezáltal elkerülhetőek a késedelmi pótlékok, vagy a jogvesztő hatályú befizetések elmulasztása miatti problémák.

Limitérték megadása

Sokan azért nem kérnek csoportos beszedési megbízást a számlájukra, mert a számlaérték havonta bizonyos mértékben eltér. Jó tudni azonban, hogy az utalási érték is lehet rugalmas, így az sem lehet akadály, ha nem pontosan ugyanaz a fizetendő összeg minden hónapban. Ebben az esetben a várható maximális értéket kell beállítanunk a csoportos beszedési megbízáshoz, de a bank nem ezt, hanem csak az aktuális értéket fogja utalni.
Ha viszont a megadott érték feletti összegre érkezik beszedési kérelem a bankhoz, akkor értesítést kapunk róla és eldönthetjük, hogy jogos-e a magasabb összeg, vagy reklamáljuk a szolgáltatónál. Anyagi kár azonban semmiképp nem érhet minket így sem.

Maximális biztonság

Azért sem szokták kedvelni a csoportos beszedési megbízást, mert kényelmetlen érzés, hogy úgy emel le a bank összegeket a számláról, hogy nincs felette kontrollunk. Ez viszont tévedés több ok miatt is. Egyrészt a fent említett limit megadás garantálja, hogy semmiképp nem vehet le a bank többet a szolgáltató részére, mint ami jár. Másrészt pedig lehetőség van arra is, hogy a fizetés előtt lássuk a számlát és ha bármiféle eltérést vagy furcsaságot észlelünk, akkor megállítsuk az utalást. Arra pedig végképp nincs lehetőség, hogy engedély nélkül bármilyen összeget levegyenek a számláról, mert a bank csak arra hajt végre utalást, amit előzőleg engedélyezünk.

Nincs elutasított fizetés

Váratlan helyzetek előfordulnak mindenki életében, és megeshet, hogy nincs elég pénz a megbízás teljesítéséhez a számlánkon. Ebben az esetben azonban a bank nem elutasítja a megbízást, hanem várakoztatja, sorba rendezi és mikor beérkezik elegendő összeg az utaláshoz, teljesíti azt. Nem kell külön intézkedni, a rendszer magától elrendez mindent.
Mindezek alapján elmondható, hogy a csoportos beszedési megbízás olyan kényelmi eszköz, amivel bátran élhetünk akkor is, ha még nincs netbanki hozzáférésünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 10:44, szombat | PR

Festés otthon? Nem rémálom!

Most, hogy több időt töltünk otthon, sokan vágunk bele különböző csináld magad projektekbe. Mutatunk néhány profi tanácsot, amik betartásával biztosan nem bánjuk meg az ezermesterkedést!

2020. Május 09. 10:27, szombat | PR

Ezekben a szektorokban virágzik a diákmunka járvány idején

A koronavírus járvány miatt kibontakozó válság pillanatok alatt, drasztikusan változtatta meg a munkaerőpiacot. Ez utolérte a diákmunkát vállalókat is, de nem biztos, hogy rosszul érintette őket.