Városlista
2021. május 11, kedd - Ferenc

Hírek

2020. Június 07. 13:47, vasárnap | PR

Utálják vagy imádják, de a csoportos beszedés senkinek nem közömbös

Utálják vagy imádják, de a csoportos beszedés senkinek nem közömbös

A banki ügyintézés nem tartozik a legizgalmasabb témák közé, de van egy téma, ami nem hagy hidegen senkit. Ha nem hallottál még róla, tarts velünk és döntsd el, hogy az imádók vagy utálók közé állsz!

A netbanktól még mindig vannak, akik idegenkednek, ám van egy szolgáltatás, ami online eszközök nélkül is automatizálhatja a számlák befizetését vagy bármilyen átutalás elindítását. Ez a fizetési mód a csoportos beszedési megbízás.
A csoportos beszedési megbízásaz egyik legkényelmesebb megoldás, ha nem rendelkezünk netbanki hozzáféréssel, bár online is beállítható. Sőt, online beállítással a legolcsóbb a csoportos beszedési megbízás kérése, hogy hosszú távra rendezzük a rendszeresen jelentkező fizetési kötelezettségeinket. Lényegében egy állandó – vagy fix időre szóló – felhatalmazást adunk a banknak, hogy egy adott szolgáltató felé teljesítse a fizetést. Íme öt ok, amiért jó lehet a csoportos beszedési megbízás.

Nincs ismétlődő macera

A csoportos beszedési megbízásban a legjobb az automatizmus. A rendszer teszi a dolgát, nincs ismétlődő munkánk az átutalás elindításával akár online, akár bankfiókban tesszük. Elegendő egyszer megadni a felhatalmazást és onnantól csak annyi a dolgunk, hogy legyen elegendő pénz a számán az utaláshoz.

Pontos időzítés

Azon túl, hogy nem kell minden alkalommal újra beállítani az utalást, a csoportos beszedési megbízás arról is gondoskodik, hogy akkor is odaérjen az utalás időre, ha a tényleges esedékesség napja hétvégére vagy ünnepnapra esik. Ezáltal elkerülhetőek a késedelmi pótlékok, vagy a jogvesztő hatályú befizetések elmulasztása miatti problémák.

Limitérték megadása

Sokan azért nem kérnek csoportos beszedési megbízást a számlájukra, mert a számlaérték havonta bizonyos mértékben eltér. Jó tudni azonban, hogy az utalási érték is lehet rugalmas, így az sem lehet akadály, ha nem pontosan ugyanaz a fizetendő összeg minden hónapban. Ebben az esetben a várható maximális értéket kell beállítanunk a csoportos beszedési megbízáshoz, de a bank nem ezt, hanem csak az aktuális értéket fogja utalni.
Ha viszont a megadott érték feletti összegre érkezik beszedési kérelem a bankhoz, akkor értesítést kapunk róla és eldönthetjük, hogy jogos-e a magasabb összeg, vagy reklamáljuk a szolgáltatónál. Anyagi kár azonban semmiképp nem érhet minket így sem.

Maximális biztonság

Azért sem szokták kedvelni a csoportos beszedési megbízást, mert kényelmetlen érzés, hogy úgy emel le a bank összegeket a számláról, hogy nincs felette kontrollunk. Ez viszont tévedés több ok miatt is. Egyrészt a fent említett limit megadás garantálja, hogy semmiképp nem vehet le a bank többet a szolgáltató részére, mint ami jár. Másrészt pedig lehetőség van arra is, hogy a fizetés előtt lássuk a számlát és ha bármiféle eltérést vagy furcsaságot észlelünk, akkor megállítsuk az utalást. Arra pedig végképp nincs lehetőség, hogy engedély nélkül bármilyen összeget levegyenek a számláról, mert a bank csak arra hajt végre utalást, amit előzőleg engedélyezünk.

Nincs elutasított fizetés

Váratlan helyzetek előfordulnak mindenki életében, és megeshet, hogy nincs elég pénz a megbízás teljesítéséhez a számlánkon. Ebben az esetben azonban a bank nem elutasítja a megbízást, hanem várakoztatja, sorba rendezi és mikor beérkezik elegendő összeg az utaláshoz, teljesíti azt. Nem kell külön intézkedni, a rendszer magától elrendez mindent.
Mindezek alapján elmondható, hogy a csoportos beszedési megbízás olyan kényelmi eszköz, amivel bátran élhetünk akkor is, ha még nincs netbanki hozzáférésünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.