Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 09. 09:17, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Vadak az utakon, utak mentén

Vadak az utakon, utak mentén

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések, mivel az állatok a testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken, sokszor lakott területek közelében, az utak mentén igyekeznek fedezni.

A rendőrség ezért felhívja az autósok figyelmét, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, haladásuk tempóját igazítsák a látási viszonyokhoz. Lehetőség szerint szereljenek vadriasztót járműveikre.

Amennyiben az úttesten állatokat észlelnek, lassítsanak és várják meg, míg elvonulnak. Különösen figyeljenek olyan útvonalakon, ahol nagyvadak (szarvas, vaddisznó) áthaladására lehet számítani, hiszen ezek az állatok a gépjárművekben komoly anyagi kárt, de akár súlyos személyi sérülést is okozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.