Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Március 04. 07:24, szerda | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Változatos programok a szentendrei szeniorképzésekben

Változatos programok a szentendrei szeniorképzésekben

Március 9-ével elindulnak a szentendrei szenior tanfolyamok!

Immár hatodik féléve működik, egyre gyarapodó tanulói létszámmal a Szentendrei Szeniorok Iskolája és a Szentendrei Szeniorok Akadémiája városunkban. A két képzési program a Szentendrei Önkormányzat és a Zsigmond Király Főiskola közös szervezésében zajlik.

Az ötlet, hogy 50 év felettieket tanítsunk, városunk lakója, Dr. Jászberényi József főiskolai tanár fejéből pattant ki, és mára egy olyan komplex rendszerré nőtte ki magát, amely kapcsán határozottan kijelenthető, hogy Szentendre minden 50 év feletti lakója egészen biztosan találhat magának egy-egy érdekes előadást vagy tanfolyamot.

Az ingyenes előadások sorát ezúttal március 4-én, szerdán, 15 órakor kezdik el, amikor az időskori depresszióról tartanak, minden bizonnyal érdekfeszítő előadást az Önkormányzat Kisházasságkötő termében. A szervezők elmondták, hogy fiatalabbakra is szeretettel számítanak, hiszen ez a téma minden generációt érinthet. A megnyitón részt vesz az egyik helyi nyugdíjasklub kórusa is, akik műsorukkal színesítik majd az évnyitót. A második előadás Veresné Dr. Bálint Mártáé lesz, aki a Semmelweiss Egyetem dietetikusa, és március 18-án, 15 órától az időskori fogyókúráról beszél majd.

Ezzel egyidőben, a március 9-ei héttel elindulnak városunkban a szenior tanfolyamok is. Ezekre egységes tandíjjal: 10.000 forint/fős összeg befizetésével még lehet jelentkezni, amely az ÁFÁ-t már tartalmazza. Ezért a hallgató 7 alkalmas tanfolyamot kap, amelynek minden alkalmán 3 egyetemi órát (összesen tehát 21 órát) tartanak a főiskolai és egyetemi tanárok. Jászberényi József elmondta, hogy ezen összegen kívül semmilyen egyéb, "bújtatott" költséget nem kell fizetni, s a tananyagot is a tanárok hozzák magukkal. Hangsúlyozta, hogy a csoportok általában tanulói közösségekké, s nem egyszer baráti közösségekké is válnak a tanulás során, s nem egyszer a szünidőben is találkoznak egymással. Jelen állapot szerint egészen biztosan elindulnak az angol tanfolyamok, 5 szinten, elindul a nagyon népszerű Geopolitika, a számítástechnikai tanfolyamok, amelyek a Rákóczi Általános Iskola és Gimnáziumban lesznek, lesz Keleti gyógyászat, Időstorna, és várhatóan elindul a Feng Shui tanfolyam is. A képzésben hirdetnek Kínai gyógyászat és Jóga képzéseket is, ezekre is várják a jelentkezéseket, ahogy minden itt felsorolt tanfolyamra örömmel veszik a jelentkezéseket, még a képzés első hetében is, március 20-ig. (A csoportok legnagyobb létszámát 15 főben maximálják, s ha többen jelentkeznek, újat indítanak).

A jelentkezés helyszíne a P'Art Mozi épületében, az alsó szinten található Aranykor Központ, ahol minden hétfőn, szerdán és pénteken 15 és 17 óra között lehet a tanfolyamokra jelentkezni (a tanfolyamok listáját megtalálhatják a korkozpont.szentendre.hu oldalon). A tanórák szintén ebben az épületben, az első emeleten lesznek.

Március 20-áig tehát a szervezők örömmel veszik a jelentkezéseket, a képzés szlogenjével: tanulni sohasem késő!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt